A legújabb hongkongi kriptoszabályozás veszélyt jelenthet a bitcoin számára

-

Hongkong folyamatosan változó törvényei és pénzügyi szabályozásai most a kriptoszférát vették célkeresztbe.
A legújabb hírek alapján Hongkong minden kriptokereskedő platformot bejegyeztetne attól függetlenül, hogy értékpapír-kereskedelmet folytatnak-e.

A szabályozatlan tőzsdék „szabálysértést” követnek el

A Reuters cikke alapján Hongkong Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SFC) korábban egy belépésalapú szabályozási keretrendszert alkotott meg a kriptotőzsdék számára, de ez lehetővé tette, hogy egyes kereskedelmi platformok kívül estek a szabályozásokon.
Ashley Alder, az SFC vezérigazgatója elmondta, miszerint minden hongkongi tőzsdének szabályozottnak és megfigyeltnek kell lennie két szabályozás szerint: a korábbi 2019-es, belépésalapú keretrendszer és a napokban benyújtott új szabályozások alapján.
Adler arra figyelmeztetett, hogy ellenkező esetben „a kihágás szabálysértésnek minősülhet.”
Hongkong a világ egyik legnagyobb pénzügyi piaca, a mai napig pedig meglehetősen semleges volt a hozzáállásuk a kriptopénzekhez. Ezért több kriptotőzsde és bank mint a BitMEX, Huobi és a Crypto.com is virágzott a régióban, és világszerte nyújtott pénzügyi szolgáltatásokat.
Sam Bankman-Fried, a népszerű FTX tőzsde vezérigazgatója elmondta, hogy megvizsgálják a híreket.

„Borzalmas” lehet Hongkong számára

A hongkongi Bitcoin Association nonprofit szervezet a Twitteren indított kérdőívet arról, hogy a válaszadók szerint milyen gazdasági hatása lehet a törvényjavaslatnak.


A cikk írásakor a 123 válaszadó 52%-a jelölte azt, hogy ez „borzalmas lehet Hongkong számára.” A város számít az egyik legbarátságosabb pénzügyi környezetnek a vállalkozások számára. A laza törvények mellett az adózás is nagyon kedvező,  mindez azonban megváltozhat.
A Bitcoin Association azt írta a Twitteren:

„Ez nem csupán egy szigorítás. Még a hitelesített tőzsdék sem kereskedhetnének bitcoinnal hagyományos befektetőkkel.”

A hír egy évvel azután érkezett, hogy az SFC lehetővé tette a kriptotőzsdék számára, hogy csatlakozzanak egy átmeneti szabályozási keretrendszerhez, ha Hongkongban üzemelnek, de a várakozás nem hozta meg gyümölcsét.

Mindazonáltal az új szabályozásnak Szingapúr lehet a legnagyobb nyertese, mint világvezető pénzügyi központ, amely felveheti a versenyt a várossal.
A múlt héten az amerikai Fidelty Investments bejelentette, hogy üzleti megállapodást kötnek egy helyi céggel, hogy megvizsgálják valóban egyre nagyobb-e a gazdag családok bitcoin iránti kereslete.

Olvastad már? Az elmúlt egy hónap során több mint 29 projekt kezdte használni a Chainlink protokollt

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz. A kriptovaluták, különösen az ETH...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!