Hongkong folyamatosan változó törvényei és pénzügyi szabályozásai most a kriptoszférát vették célkeresztbe.

A legújabb hírek alapján Hongkong minden kriptokereskedő platformot bejegyeztetne attól függetlenül, hogy értékpapír-kereskedelmet folytatnak-e.

A szabályozatlan tőzsdék „szabálysértést” követnek el

A Reuters cikke alapján Hongkong Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SFC) korábban egy belépésalapú szabályozási keretrendszert alkotott meg a kriptotőzsdék számára, de ez lehetővé tette, hogy egyes kereskedelmi platformok kívül estek a szabályozásokon.

Ashley Alder, az SFC vezérigazgatója elmondta, miszerint minden hongkongi tőzsdének szabályozottnak és megfigyeltnek kell lennie két szabályozás szerint: a korábbi 2019-es, belépésalapú keretrendszer és a napokban benyújtott új szabályozások alapján.

Adler arra figyelmeztetett, hogy ellenkező esetben „a kihágás szabálysértésnek minősülhet.”

Hongkong a világ egyik legnagyobb pénzügyi piaca, a mai napig pedig meglehetősen semleges volt a hozzáállásuk a kriptopénzekhez. Ezért több kriptotőzsde és bank mint a BitMEX, Huobi és a Crypto.com is virágzott a régióban, és világszerte nyújtott pénzügyi szolgáltatásokat.

Sam Bankman-Fried, a népszerű FTX tőzsde vezérigazgatója elmondta, hogy megvizsgálják a híreket.

„Borzalmas” lehet Hongkong számára

A hongkongi Bitcoin Association nonprofit szervezet a Twitteren indított kérdőívet arról, hogy a válaszadók szerint milyen gazdasági hatása lehet a törvényjavaslatnak.

A cikk írásakor a 123 válaszadó 52%-a jelölte azt, hogy ez „borzalmas lehet Hongkong számára.” A város számít az egyik legbarátságosabb pénzügyi környezetnek a vállalkozások számára. A laza törvények mellett az adózás is nagyon kedvező,  mindez azonban megváltozhat.

A Bitcoin Association azt írta a Twitteren:

„Ez nem csupán egy szigorítás. Még a hitelesített tőzsdék sem kereskedhetnének bitcoinnal hagyományos befektetőkkel.”

A hír egy évvel azután érkezett, hogy az SFC lehetővé tette a kriptotőzsdék számára, hogy csatlakozzanak egy átmeneti szabályozási keretrendszerhez, ha Hongkongban üzemelnek, de a várakozás nem hozta meg gyümölcsét.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Mindazonáltal az új szabályozásnak Szingapúr lehet a legnagyobb nyertese, mint világvezető pénzügyi központ, amely felveheti a versenyt a várossal.

A múlt héten az amerikai Fidelty Investments bejelentette, hogy üzleti megállapodást kötnek egy helyi céggel, hogy megvizsgálják valóban egyre nagyobb-e a gazdag családok bitcoin iránti kereslete.

Olvastad már? Az elmúlt egy hónap során több mint 29 projekt kezdte használni a Chainlink protokollt

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.