A Grayscale az eddigi legnagyobb heti bitcoin bevásárlását könyvelhette el

-

2021 végére az alap így akár a bitcoin készletének az 5%-át is kontrollálhatja. A múlt héten rekordmennyiségű vásárlást dolgoztak fel, 215 millió dollár értékben, ez egészen pontosan 15907 bitcoint jelent.
Ez a heti összeg minden eddiginél nagyobb, a cég pedig így összesen 481711 BTC-t tart, amely nagyjából 6,7 milliárdot ér.

Ha az elmúlt hónapban beállított növekedési rátát tartja, akkor a cég év végére elérheti a félmillió bitcoinos egyenleget, ez a 2,7%-a az összkészletnek.
Ha pedig jövőre egész évben így megy a vásárlás, akkor 2021 végére ez az arány felmehet 5%-ig, 926600 bitcoinnal.

Forrás: Grain of Salt

A Grayscale 2013 szeptemberében alakult meg, az idei évben pedig robbanásszerű növekedést tapasztalt a befektetett eszközök tekintetében.
Az év első kilenc hónapjában 1,9-ről 4,7 milliárd dollárra nőtt. A harmadik negyedéves jelentés óta pedig újabb 2 milliárd dollárnyit adtak hozzá a készletükhöz.
Az idei évben a Grayscale befektetéseinek majdnem a 70%-a a bitcoin alapjukba került, ennek a 84%-áért intézményi partnerek felelnek. Így a heti vásárlás átlaga 39,5 millióról 55 millió dollárra növekedett.
A múlt héten adták ki az egyik friss jelentésüket, amely alapján látható, hogy tavaly a befektetők 36%-a érdeklődött a kriptopénzek és a bitcoin iránt, idén ez az arány viszont már 55%.

A Grayscale így több BTC-t birtokol, mint bármelyik másik intézmény vagy cég. Ez akkor is igaz, ha amúgy a tartalékként, készpénz helyett bitcoint tartó cégek nem ugyanazon a pályán játszanak, mint a befektetési alapok.
A jelenlegi információk alapján 12 nagyobb cég rendelkezik körülbelül 150000 bitcoinnal, a legnagyobbak köztük a MicroStrategy, 38250 bitcoinnal, a Galaxy Digital 16551 bitcoinnal, és a Square 4709 bitcoinos készlettel.

Olvastad már? Az elmúlt egy hónap során több mint 29 projekt kezdte használni a Chainlink protokollt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!