A Binance sikeresen megakadályozott egy csalást a saját blokkláncán

-

A „CeDefi” centralizált része úgy tűnik, nem vált be.

A Binance szerdán bejelentette, hogy sikeresen visszaszereztek 344.000 dollárt a Wine Swap projekttől, amely le akart lépni a felhasználók pénzével.

A Wine Swap egy, a Uniswaphez hasonló automatizált market maker platform volt, amely október 13-án startolt el, majd nem sokkal indulása után 345.000 dollárnyi tőkét szedett össze, melyet próbáltak ellopni a projekt megalkotói.
A pénzt több irányba küldték szét, hogy minél gyorsabban elhagyják a Binance Smart Chain hálózatát. A vagyon egy jelentős hányadát az Ethereum blokkláncára utalták, de egy részét a Binance centralizált hídjára valamint két másik tőzsdére továbbították. Ezeket, a Binance elmondása szerint gyorsan befagyasztották.
Később a Binance csapata sikeresen azonosította a Wine Swap megalkotóit a láncadatok elemzésével. Az elkövetők visszaadták az ellopott pénzt miután megtudták, hogy lebuktak.
A pénzt várhatóan eredeti formájában kapják vissza az áldozatok, annak ellenére, hogy a csalók különböző tokenekre váltották a zsákmány egy részét.
A sztori nem sokban tér ez a szeptemberi dForce- és bZX-támadásoktól. A támadókat minden esetben a láncadatok vagy egyéb külső tényezők alapján kapták el.
A Binance továbbra is azt állítja, hogy nincs irányításuk a Binance Smart Chain felett, még csak befagyasztani sem tudnák az ellopott pénzeket. Csupán a centralizált tőzsdére érkezett pénzeket tudják irányítani.

Ez az incidens is azt mutatja, hogy a hackerek és csalók a Binance Smart Chain és a decentralizált hidak segítségével könnyedén elkerülhetik a hatóságokat.
Mindazonáltal a Smart Chain továbbra is izolált: a Binance uralja a hitelesítések nagy részét BNB készleteiknek hála és a hidak továbbra is hasznos csomópontok lehetnek, hogy lekövessék a tranzakciókat.
A Binance Smart Chain okosszerződés-platform mögött a Binance tőzsde áll, a cég így akar betörni a decentralizált pénzügyek világába, melyet Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója „centralizált decentralizált pénzügyeknek” hív.

Olvastad már? A Grayscale az eddigi legnagyobb heti bitcoin bevásárlását könyvelhette el

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!