A „CeDefi” centralizált része úgy tűnik, nem vált be.

A Binance szerdán bejelentette, hogy sikeresen visszaszereztek 344.000 dollárt a Wine Swap projekttől, amely le akart lépni a felhasználók pénzével.

A Wine Swap egy, a Uniswaphez hasonló automatizált market maker platform volt, amely október 13-án startolt el, majd nem sokkal indulása után 345.000 dollárnyi tőkét szedett össze, melyet próbáltak ellopni a projekt megalkotói.

A pénzt több irányba küldték szét, hogy minél gyorsabban elhagyják a Binance Smart Chain hálózatát. A vagyon egy jelentős hányadát az Ethereum blokkláncára utalták, de egy részét a Binance centralizált hídjára valamint két másik tőzsdére továbbították. Ezeket, a Binance elmondása szerint gyorsan befagyasztották.

Később a Binance csapata sikeresen azonosította a Wine Swap megalkotóit a láncadatok elemzésével. Az elkövetők visszaadták az ellopott pénzt miután megtudták, hogy lebuktak.

A pénzt várhatóan eredeti formájában kapják vissza az áldozatok, annak ellenére, hogy a csalók különböző tokenekre váltották a zsákmány egy részét.

A sztori nem sokban tér ez a szeptemberi dForce- és bZX-támadásoktól. A támadókat minden esetben a láncadatok vagy egyéb külső tényezők alapján kapták el.

A Binance továbbra is azt állítja, hogy nincs irányításuk a Binance Smart Chain felett, még csak befagyasztani sem tudnák az ellopott pénzeket. Csupán a centralizált tőzsdére érkezett pénzeket tudják irányítani.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Ez az incidens is azt mutatja, hogy a hackerek és csalók a Binance Smart Chain és a decentralizált hidak segítségével könnyedén elkerülhetik a hatóságokat.

Mindazonáltal a Smart Chain továbbra is izolált: a Binance uralja a hitelesítések nagy részét BNB készleteiknek hála és a hidak továbbra is hasznos csomópontok lehetnek, hogy lekövessék a tranzakciókat.

A Binance Smart Chain okosszerződés-platform mögött a Binance tőzsde áll, a cég így akar betörni a decentralizált pénzügyek világába, melyet Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója „centralizált decentralizált pénzügyeknek” hív.

Olvastad már? A Grayscale az eddigi legnagyobb heti bitcoin bevásárlását könyvelhette el

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂