Az elmúlt egy hónap során több mint 29 projekt kezdte használni a Chainlink protokollt

-

A decentralizált oracle szolgáltató egyre szélesebb közben kezd elterjedni a kriptopénzek között, már több mint 315 projekt integrálta.

Tovább hasít a Chainlink. A „The Link Marine” nevű Twitter felhasználó elmondása szerint a decentralizált oracle szolgáltató csupán októberben 29 új projektet integrált.

A Chainlink decentralizált oraclejei biztonságos módon kötik össze a blokkláncot a valódi világ adataival. Ezzel nélkülözhetetlen részét adják a kriptopénz ökoszisztémának, mára már több mint 315 projekt integrálta, köztük 74 blokklánc, 98 defi projekt, 13 adatszolgáltató és 44 csomópont.


Minden egyes integráció tovább növelte a Chainlink összértékét, amely két év alatt 101 millió dollárról 4275 millió dollárig emelkedett.

A 315 integráció

Az Agoric egy decentralizált platform, melyen JavaScriptben fejleszthetünk okosszerződéseket, ez a Chainlink egyik legújabb integrációja.
A projekt bejelentette, hogy a Chainlink lehetővé teszi a termékek gyorsabb fejlesztését, mivel nem szükséges egyedi adatcsatornákat alkotni, így egyszerűbb az adatok megszerzése a különböző defi alkalmazásokból.

„Egyszerűen gazdaságilag is logikus döntés volt, sokkal olcsóbb egy felhasználó számára, hogy az oracle hálózatunkat használja, 7-21 csomóponttal, mintha egyetlen csomóponton keresztül tenné.” – mondta Sergey Nazarov a Chainlink társalapítója.

Olyan népszerű defi protokollok is alkalmazzák a Chainlink szolgáltatását, mint a mesterséges market maker Synthetix és a Kyber Network tőzsde.
AZ oracle szolgáltató már nem az Ethereum-alapú projektek estén elérhető, a Polkadot és Tezos is integrálva lett, emellett olyan cégekkel kötöttek üzleti megállapodást, mint a Swift, Oracle és a Google.
A projekt még egy celeb követőt is kapott, Dave Portnoy, a Barstool Sports vezérigazgatója személyében, de ez nem tartott ki sokáig.

Biztosítás, játékok és vállalati architektúrák

A Chainlink azon dolgozik, hogy még biztosabb szolgáltatást nyújtsanak és kiterjesszék a defi projektek felhasználóhatóságát.
Augusztusban felvásárolták a Cornell Egyetem által megalkotott DECO hitelesítési protokollt, hogy lehetővé tegyék az érzékeny adatok hitelesítését.
A felvásárlás célja, hogy vonzóbbá tegye a Chainlinket játékok, biztosítások és vállalati architektúrák számára, amelyben Nazarov jelentős növekedési lehetőséget lát.

Azonban nem a Chainlink az egyetlen oracle szolgáltató. Egyes projektek, mint a Maker DAO saját oracle-t indítottak, mások pedig a Band Protocolt, a Chainlink vetélytársát alkalmazzák. Justin Sun, a TRON alapítója nemrég elindította a JustLink oracle szolgáltatást, melynek célja, hogy versenybe szálljon a Chainlink hálózatával.
Azonban a Chainlink előnye szinte napról-napra növekszik, így meglehetősen nehéz küzdelem állhat a vetélytársak előtt.

Olvastad már? Esik a defiszektor, ki tudja hol áll meg?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!