Ausztrália Központi Bankja az „Ethereumot” emlegette

-

A bitcoin nagyon sok figyelmet kapott az intézmények részéről, így nem sok hír jelent meg az ethereumról, de ez lassan megváltozhat.

Ausztrália Központi Bankja nemrég megemlítette az „Ethereumot” miután bejelentették, egy új üzleti társulásba vágnak a ConsenSys-szel.

Anthony Sassano, Ethereum-elemző szúrta ki elsőként, hogy a Reserve Bank of Australia társulásra lépett a Commonwealth Bankkel, a National Australia Bankkel, a Perpetuallal, és a ConsenSys Software-rel.
Az üzleti megállapodás célja, hogy megvizsgálják, egy központi bank által kiadott digitális valuta (CBDC) kiadása milyen hatással lehet az ausztrál gazdaságra.
A ConsenSys részvétele különösen fontos, mivel a projekt részeként „kifejlesztenek egy prototípust, melyet a nagykereskedelmi piacokon lehet használni fizetésekre, visszafizetésekre, vagy tokenizált hitelként.”’
A sajtóközlemény alapján rendszer Ethereum-alapú lehet. Ebben hasonlíthat a Quorum projekthez, mely korábban a JPMorgan tulajdonában állt. A Quorum egy cégekre és kormányokra kihegyezett blokkláncprotokoll, amely az Ethereum technológiájára épül, de kevésbé decentralizált, hogy magasabb legyen a hálózat tranzakciós kapacitása.
A projekt 2020 végére készülhet el, majd 2021 első felében kiadnak egy jelentést a CBDC-kről.
Ez a legújabb neves intézmény, amely érdeklődik az Ethereum iránt.
Adam Cochran, az Metacartel Ventures üzlettársa és a kanadai Conetoga Főiskola adjunktusa megfigyelte a top 10.000 ethereumtárcát és úgy látta, hogy egyre több nagy cég érdeklődik a kriptopénz iránt.
Csapata úgy látta, hogy egyre több „tárca épít pozíciót, amely olyan cégekhez köthető, mint a JPMorgan Chase, Reddit, IBM, Microsoft, Amazon, és Walmart.”

A CBDC-k nagy löketet adhatnak a bitcoin számára

Elemzők szerint jelentős fejlemény lehet a bitcoin és a kriptopénzek számára, hogy a központi bankok saját digitális valutákon dolgoznak.
Raoul Pal, korábbi kockázatitőke-kezelő és a Real Vision vezérigazgatója nemrég elmondta, hogy egy olyan világban, ahol elterjedtek a CBDC-k a bitcoin lehet a tökéletes biztosíték.

„Efelé tart ez az egész. A jelenlegi modern digitális világ miatt ez az a fizetési rendszer, amelyet mindenki akar, de még fontosabb, hogy ez lehet az a vagyontárolási rendszer, amelyre mindenkinek szüksége van. A központi bankok csak a fizetések szintjén fognak versenyezni. Valószínűleg ez a stabilkoinok végét jelentheti. Úgy gondolom, hogy a központi bankok kiszorítják ezeket a rendszereket. Azonban a bitcoin mint vagyontárolási eszköz egy teljesen különálló dolog.”

Kiemelte a bitcoint mint lehetséges kilépési pont a különböző gazdaságélénkítésekből és adatvisszaélésekből, melyek gyakorta előfordulhatnak egy olyan világban, ahol a digitális fizetések a kormányok szerverein keresztül zajlik.

Olvastad már? Egy olasz férfi reptéri számítógépes rendszerekkel bányászott ethereumot

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

A PEPE, a BONK és a CYBRO: a robbanásszerű keresletük mögött meghúzódó okok feltárása

Vendégbejegyzés A kriptopiac figyelemre méltó fellendülésnek lehet tanúja, ahogy a PEPE, a BONK és a CYBRO elképesztő teljesítményükkel a címlapokra kerülnek. Ebben a cikkben elmerülünk ezeknek az...

Titokzatos 240 millió XRP átutalás: Hová tűnt?

Egy szokatlan fejlemény a kriptopénzpiacon belül, hogy 240 millió XRP token rendhagyó átutalását hajtották végre a Coincheck tőzsdéről egy ismeretlen pénztárcába. A jelentős mozgás érdeklődést és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!