Tovább vásárol a Meitu – duplázza a kriptokészletét

-

A tőzsdén is kereskedett okostelefon-vállalkozás jelenleg 90 millió dollárnyi kriptopénzzel rendelkezik.

A kínai Meitu tegnap bejelentette, hogy további bitcoint és ethereumot vásárolt – ezzel kriptovagyonának összértéke már meghaladta a 90 millió dollárt.

A Meitu okostelefon- és szelfialkalmazásokat gyártó vállalat nagyjából 22 millió dollárnyi ethereummal és 17,9 millió dollárnyi bitcoinnal tankolta fel készleteit korábban ebben a hónapban.
Tegnap további 28,4 millió dollárnyi ethereumot és 21,6 millió dollárnyi bitcoint vásárolt.

„Eddig a bejelentésig a csoport összesen nagyjából 90 millió amerikai dollárnyi kirptovalutát halmozott fel” – áll a vállalat egy nyilatkozatában.

A Meitu ezzel a legutóbbi olyan techvállalat, amely a kriptopénzek növekedésének a fényében azok vásárlása mellett foglalt állast.
A bitcoin árfolyama azóta szárnyal, hogy a covid-19 okozta járvány nagy károkat okoz a világ gazdaságaiban.
Árfolyama a cikk írásakor 58.000 dollár fölött alakul, amely több mint 1000%-os növekedés a 2020. márciusi összeomláshoz képest.
A nagy visszatérés főleg a nagy cégek bevásárlásainak köszönhető. A MicroStrategy felhőszoftvercég volt az első fecskék egyike, akit aztán a Square fizetési cég követett – ők 50 millió dollárnyit vásároltak még októberben, majd az idei év elején további 170 millió dollárnyi bitcoinnal gyarapították készletüket.
Az idei év legnépszerűbb bitcoinvásárlását mégis az Elon Musk vezette Tesla villanyautógyártó tudhatja a magáénak.
Ők februárban 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásároltak a januárban indult korrekció végén – a bitcoin árfolyama egyébként azóta sem csökkent az akkori szint alá.
A fucsieni székhelyű Meitu most a sikersztori újabb szereplője szeretne lenni. A vállalat 16.000 ethereumot és 386 bitcoint vásárolt, mivel hisznek abban, hogy a kriptopénzeknek „bőven van helyük az értéknövekedésre.”
A vállalat hozzátette, hogy vagyoneszközeik egy részének bitcoinba és ethereumba történő átcsoportosítása hasznosnak számít a készpénz alternatívájaként, amely „ki van téve az elértéktelenedésnek” – mondja a vállalat, idézve a MicroStrategy-CEO hozzászólásait, aki hasonlóan érvel.

A Meitu azt is elmondta, hogy a blokklánc-technológia – bár továbbra is fiatal – „megvan benne a potenciál arra, hogy megzavarja a meglévő mind pénzügyi, mind pedig technológiai iparágakat.”
A vállalat azonban hozzátette, tisztában van azzal, hogy a bitcoin és az ethereum nagy mértékű árfolyam-ingadozásnak van kitéve.

„Dacára a hosszú távú kilátásoknak, a kriptopénz árfolyama általánosságban magasan volatilis, az igazgatótanács ezért most úgy döntött, hogy az összpiaci érték szerint vett két legnagyobb kriptopénzbe, a bitcoinba és az ethereumba fog fektetni, amelyek az igazgatótanács szerint hosszú távon növelhetik majd a részvények értékét.” – olvasható a nyilatkozatban.

Figyelmeztettek, hogy „nincs biztosítás a megvásárolt vagy értékesített kriptovaluták ütemezésére, mennyiségére, típusára vagy árfolyamára vonatkozóan.”

A 2008-ban alapított Meitu Hongkong legnagyobb tőzsdére lépését valósította meg 2016-ban, amikor listázásra került a börzén.
A vállalat elmondása szerint küldetésük az, hogy „mindenki egyszerűen váljon gyönyörűvé” fényképfeldolgozó-alkalmazásaikon keresztül.

Olvastad már? Az Nvidia saját frissítése lőtte ki egy videókártyája hasharány korlátját

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!