Kripto-bűnszövetkezetet sikerült felszámolniuk a brit hatóságoknak

-

Öt magánszemélyt vádoltak meg azzal, hogy részt vettek egy állítólagos Bitcoin-összeesküvésben, amely több mint 27 millió dolláros kárt okozott – áll a The Lancashire Telegraph jelentésében.
A vádemelés a lancashire-i rendőrség nyomozásának a végeredménye.
Az összeesküvés a jelentések szerint majdnem két évig tartott, és öt olyan magánszemély vett benne részt akik a Coinspot ausztrál vállalatból egy féreglyukon keresztül csaltak ki pénzt.

Malcolm Isherwood ügyész a bíróságon elmondta: „ez egy hosszú ideje tartó nyomozás, amely rengeteg pénzt emésztett fel – több millió fontot.”
A 26 éves J. A.-B. az egyik vádlott, akit bitcoinnal kapcsolatos csalás elkövetésével, valamint bűncselekménnyel szerzett tulajdon birtoklásával vádoltak meg.
Az 57 éves S. B. pénzügyi tanácsadó összeesküvésért áll a bíróság előtt, amiért a bitcoineladások feldolgozását és tisztára mosását végezte.
Vele együtt a 43 éves K. C.-t szintén összeesküvéssel vádolják, amiért csaló módon használta a kereskedési platformot, hogy így jusson ausztrál dollárhoz.
Az ötösfogat további tagja a 33 éves H. M. K., aki jelenleg Dubajban tartózkodik. Az angol igazságügyi rendszer értelmében a tárgyaláson nem vehet részt videókapcsolással, így április 6-án vissza kell térnie az Egyesült Királyságba.

Az ötödik tag a 22 éves J. R., aki szintén a már említett bűncselekmények elkövetője.
A bűnszövetkezetnek még tagja volt az 52 éves J.P., akit megvádoltak ugyan, időközben azonban elhunyt.
A Lancashire Telegraph szerint egyetlen vádlott sem tiltakozik a vádemelés ellen, április 14-én pedig meg fognak jelenni a Preston Crown-i bíróságon.

Olvastad  már? Bitcoin ciklusok: Bitcoin fa?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Dogecoin felült az 1 dollár felé tartó rakétára

Vendégbejegyzés A Twitter és a YouTube közösségi oldalainak kripto szakértői szaftos, bullish Dogecoin árfolyam előrejelzéseket osztottak meg velünk ezen a héten. Ráadásul Elon Musk is több...

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!