45 napja van az SEC-nek, hogy válaszoljon a VanEck Bitcoin-ETF kérelmére

-

A bizottsági elnökváltás miatt ismét Bitcoin-ETF szezon következik az USA értékpapír-szabályozójánál.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) most 45 napja van arra, hogy meghozza az első döntést a VanEck Bitcoin-ETF kérelméről, miután a társaság március 15-én hivatalosan is közzétette beadványát weboldalán.

Az SEC-nek 45 napon belül kell jóváhagynia, elutasítania vagy kiterjesztenie a Bitcoin-ETF-bejelentés felülvizsgálati időszakát.
A bizottság a végleges döntés meghozatala előtt 249 napot hosszabbíthat a döntéshozatali időszakon. A nyilvánosságnak három hét áll rendelkezésre, hogy észrevételeit megossza az SEC weboldalán.
Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a Chicago Board Options Exchange januárban benyújtotta a VanEck Bitcoin-ETF jegyzékbe vételét.
A VanEck még 2017-ben egyike volt a Bitcoin-ETF várományosainak, amikor számos vállalat törekedett arra, hogy ETF kérelmét jóváhagyja az SEC.
2017-ben a VanEck összetársult a SolidX nevű blokkláncstartuppal egy közös Bitcoin-ETF indítása érdekében, azonban a közös kérelmüket visszavonták még az SEC határozata előtt.
Januárban a SolidX pert indított a VanEck ellen, azzal vádolva őket, hogy plagizálták a közös Bitcoin-ETF-et. A panasz részletei szerint a VanEck rosszhiszeműen járt el azzal, közös munkájuk alapján előterjesztette saját Bitcoin ETF-jét.
Jay Clayton SEC-elnök 2020 decemberi távozását követő bizottsági vezetőváltással az Egyesült Államok cégei ismét próbálkoznak a Bitcoin ETF-ek piacra dobásával. Clayton hivatali ideje alatt a bizottság kilenc Bitcoin-ETF kérelmet utasított már el.

A bitcoin piacának szabályozatlansága volt a legnépszerűbb érv minden elutasítás esetén. Az időszak során az SEC rendszeresen problémaként tekintett erre, kijelentve, hogy ezáltal könnyű ármanipulációkat megvalósítani, ezért a BTC-ETF jóváhagyása nem opció.
Március elején a New York-i székhelyű WisdonTree vagyonkezelő cég Bitcoin-ETF kérelmet nyújtott be az SEC-hez.
Eközben egyes piaci kommentátorok szerint a BTC-ETF-ek kanadai jóváhagyásai arra ösztönözhetik a bizottságot, hogy vizsgálja felül korábbi döntéseit.
Februárban a kanadai értékpapír-szabályozók jóváhagytak néhány Bitcoin ETF-et, létrehozva az első ilyen befektetési terméket Észak-Amerikában.
Ezen ETF-ek kezdeti sikerét követően néhány cég az Ethereum ETF-ek bevezetésével kívánja bővíteni portfólióját.

Olvastad már? A bitcoin 75 nap alatt duplázódott – meddig tart következő 100%-os emelkedés?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!