A Morgan Stanley bemutatja a Bitcoint milliomos ügyfelei számára

-

A Bitcoin intézményi elfogadottsága tovább növekszik – már a Morgan Stanley is befektetési lehetőséget biztosít a mainstream tőke számára.

Úgy tűnik, hogy a Morgan Stanley is beadta a derekát, és jóváhagyta a Bitcoint mint befektetési lehetőség.

A CNBC beszámolója szerint a bank meghatározott feltételek mellett lehetőséget biztosít az ügyfelei számára bitcoinbefektetésekhez.

„A 4 billió dollárnyi eszközzel rendelkező befektetési bank és vagyonkezelő, szerdán egy belső levélben közölte pénzügyi tanácsadóival, hogy három olyan befektetési alapot indít, amelyen keresztül ügyfeleik bitcoint vásárolhatnak.” – tudta meg szerdán a CNBC egy, az ügyről közvetlen információval rendelkező személytől.

A befektetési lehetőség a források szerint várhatóan áprilisban nyílik meg.
A hagyományos pénzügyi szektor részéről jelentősen megnőtt a bitcoin iránti érdeklődés az elmúlt év során, főként olyan vállalatok, mint a MicroStrategy, a Tesla és a Square nagy volumenű vásárlásai miatt.
A Morgan Stanley vagyongazdálkodási ágazatának ügyfelei a Galaxy Digital Bitcoin Fund, az Institutional Bitcoin Fund, valamint az FS Investments NYDIG Select Fund révén vásárolhatnak bitcoint, bár a mennyiség az egyes ügyfelek összes vagyonának legfeljebb 2,5%-át teheti ki.
Az ügyfeleknek emellett akkreditált befektetői státusszal kell rendelkezniük, valamint legalább 2 millió dollár kezdőtőkével a Morgan Stanley-nél, és fontos egy bizonyos számlavezetési háttér megléte is.
A befektetési vállalkozások esetében a minimum összeg 5 millió dollárra emelkedik. Minden befektetési alap használata minimális befektetési feltételekkel is jár – jegyezte meg a CNBC.
A Bitcoin 2009-es megalakulása óta hosszú utat tett meg. Ára kevesebb mint 1 dollárról 60.000 dollárig emelkedett 12 év alatt, és a BTC-t ma már széles körben elfogadják életképes befektetésként.

Számos figyelemre méltó vállalatnál nagyobbra növekedett, teljes piaci kapitalizációja meghaladta az 1 billió dolláros értéket.
Annak ellenére, hogy a nyilvánosság szemében jelentős igazolást nyert, van még hova fejlődnie, hogy a befektetői világ alaptermékévé váljon.

Olvastad már? JPMorgan: A kiskereskedők több bitcoint vásárolnak, mint az intézmények

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!