Bitcoin ciklusok: RSI, avagy a “szegényember” tuti indikátora?

-

RSI, az egyik leggyakrabban használt indikátor. Most megtekinthetjük hogy a bitcoin esetében, a hosszú távú ciklusokat hogyan tudunk elcsípni vele.
Először is az RSI-t elemezni kell. Meg kell állapítani a trendeket. Bitcoin esetében a bika ciklusok trendje, nagyon jól felismerhető.

A grafikonon a függőleges zöld vonalak a vételi, a függőleges pisos vonalak, az eladási pontokat jelölik.
Az RSI-n külön be vannak karikázva zöldel a vételi, pirossal az eladási jelzések.

Elemzés

Az eltelt 12 év alatt mindössze 2x esett a heti RSI 30 alá, 2015 januárjában, és 2018 decemberében.  Ezek a legjobb vételi jelzések.
Az első 2012-es RSI vételi jelzés nem egy valós jelezés, mert akkor még túl kevés adat állt a rendelkezésre ennek a megállapításához.
Az első bika trend 2012 februárjában indult, és 10 nap híján 2 évig tartott mire az RSI emelkedő trendje megtört.
Ezt a pontot használjuk eladásra. Ha a vételt annó nem is lehetett megállapítani, az eladási pontot egyértelműen jelezte az RSI.
Ez idő alatt ugyan nem tudtuk az árfolyam legalját, és a csúcsát elkapni, de így is 12.250%-os hozamot zsebelhetettek be akiket ma már bitcoin pionirokként tartunk számon.
A második bika trend 2015 januárjában indult, és 4 nap híján 3 évig tartott. Itt már tudatosan el lehetett érni a 4330% profitot.
Jelenleg a harmadik bika ciklus tart, amiben eddig 1300% feletti hozamot lehetett elérni. Az RSI emelkedő csatornában még az előző ciklusok alapján van még idő, és hely a növekedésre. Az RSI-n feketével felvázoltam egy lehetséges mozgást, amit a piros nyíl fejez be, várt eladási ponton.
Ha hihetünk az eddig trendnek, akkor már nappal rövidebb lesz a 2018 december 10-i vételi jelzésnél. Így szintén egy 3 éves bika ciklust tudhatunk magunk mögött kizárólag az RSI-re támaszkodva.
Az RSI indikátoron látható piros középvonalak, támasz, és ellenllásként működnek. Az előző két ciklus csúcsai a piros vonalon fejezték be a bika ciklust.
Az RSI medve ciklusok mindkét alkalommal szinte azonos ideig tartottak. Mindössze 1 hét volt az eltérés. Ezek alapján a jövőben várhatunk hasonló 48-49 hétig tartó medve piacot.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Konklúzió

A legutolsó fekete RSI trendvonal helye még nem biztos, több RSI érintésre van szükség a validálásához. Ekkor viszont már jól fogja jelezni az eladási pontot.
Használd ki a trendet, a trend a barátod! Összességében ha csak az RSI-re támaszkodunk, akkor is szép profitra tehetünk szert.
Újra és újra csodálattal tölt el, a bitcoin természetes harmóniája. Ha tetszett az elemzés, nyomj egy lájkot, és iratkozz fel hogy értesülj a jövőbeni elemzésekről, frissítésekről.

Olvastad már? A Morgan Stanley bemutatja a Bitcoint milliomos ügyfelei számára

Készítette: The-Line


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!