Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

-

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok vagy a robbanómotoros autók megjelenéséhez fogható.

A vezető véleménycikkben osztotta meg nézeteit a kriptovaluták előtt álló jövőről annak kapcsán, hogy a közelmúltban a Binance regisztrált felhasználóinak száma átlépte a 200 milliót.

A Bitcoin csak 2009 óta létezik, a Binance-t pedig csak néhány éve, 2017-ben alapították, a kriptotőzsde felhasználóinak száma a múlt héten mégis átlépte a 200 milliót.

Ahhoz képest, hogy a világunkat átformáló, úttörő jelentőségű innovációknak korábban mennyi időbe telt gyökeret verni a mindennapokban, a Web3, és nyomában a blokklánc, szédületes sebességgel hódítja meg a világot – véli Richard Teng, a Binance vezérigazgatója.

A Binance alapítása után négy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy elérjék az 50 milliós követői tábort.

A rákövetkező két évben azonban 100 millióval gyarapodott a felhasználók száma, a 200 milliós mérföldkő átlépéséhez pedig már egy év sem kellett.

Richard Teng szerint, ha ilyen sebességgel halad a bővülés, nincs már nagyon messze a milliárdos felhasználói kör elérése sem.

A Binance jelenlegi tábora a világ népességének valamivel több mint 2,5%-át teszi ki, és bár a Binance a legnagyobb a kriptotőzsdék közül, sokszázezren csatlakoztak más tőzsdékhez is, így a kriptoeszközök globális felhasználóinak teljes száma még ennél is szélesebb körű elfogadottságot feltételez.

A Binance regisztrált felhasználóinak száma 2020 és 2024 között

kripto

Mindezek alapján, továbbá az ismert történelmi példákra, illetve Everett Rogers elméletére hivatkozva, Richard Teng szerint a kriptoeszközök adaptációja még csak most fog igazán felgyorsulni.

Rogers elmélete szerint egy új technológia elfogadása azzal kezdődik, hogy az innovátorok szűk köre (2,5%) elkezdi használni azt.

Hozzájuk csatlakoznak a korai időszak úttörő felhasználói, akik az első csoportnál egy jóval számosabb közösséget alkotnak (13,5%).

A tendenciákat és a nyilvánvaló előnyöket felismerve lépnek be tömegével az újabb felhasználók (34%), majd azok (34%), akik már abban a korszakban követik őket, amikor minden kétely eloszlott az új technológiával kapcsolatban.

Végül csatlakoznak a szkeptikus lemaradók (16%), akik nem szeretnének kimaradni abból, ami addigra már teljesen és széles körben elfogadottá vált.

Egy innováció adoptációjának íve E. Rogers elmélete szerint

kripto

Lényegében ez a folyamat játszódott le minden egyes alkalommal, amikor egy radikálisan új technológia jelent meg a világban.

Richard Teng arra emlékeztet, hogy amikor Alexander Graham Bell feltalálta a telefont 1897-ben, a távírócégek mérsékelt érdeklődést mutattak a felfedezés iránt.

Ugyanilyen értetlenség és tamáskodás fogadta a robbanómotoros autók és a digitális fényképezőgépek megjelenését is a maguk korában.

Az is megfigyelhető volt, hogy azok a vállalatok, amelyek túl sokáig idegenkedtek az új technológia átvételétől, eljelentéktelenedtek.

Ez történt a Kodakkal például, amely nem váltott, és a digitális fényképezés elterjedésével együtt jóformán el is tűnt. Ezzel szemben például a Nikon és a Canon gyorsan alkalmazkodtak, így nemcsak túlélték a piac átalakulását, de képesek voltak megtartani a piaci pozícióikat.

A Binance vezére szerint a Web3 ma már túl van a korai alkalmazkodók fémjelezte korszakon és az úttörő többség formálódik éppen.

Ez fog átbilleni – Richard Teng szerint hamarabb, mint gondolnánk – egy öngerjesztő folyamatba, amikor hatalmas tömegek jelennek meg a kriptotérben.

Az, hogy olyan nagytekintélyű, és a hagyományos pénzügyi területen otthonos intézmények, mint a BlackRock és a Fidelity azonnali Bitcoin ETF-eket indítottak, már az újabb adaptációs szakaszt előlegezik meg.

Erre utal az is, hogy a JP Morgan és az IBM ugyancsak a blokklánctechnológiával kísérleteznek, és a működésükbe beépítve ezzel növelik a termékeik hatékonyságát és biztonságát.

Ahogy ez minden korábbi, forradalmian új technológiával történt, eleinte a blokklánctechnológiát is kétkedve fogadták a pénzügyi piac hagyományos, domináns helyzetben lévő szereplői.

Azonban ahogy a vele járó előnyök nyilvánvalóvá váltak, a technológia elfogadottsága mind az intézményi szereplők, mind az egyéni felhasználók körében felgyorsult.

Richard Teng szerint a blokklánc elsősorban az általa kínált biztonság, átláthatóság, valamint amiatt hódítja meg a pénzügyi szektort, hogy a segítségével az emberek közvetítők nélkül, közvetlenül tudnak pénzügyi eszközökkel kereskedni és befektetéseket eszközölni.

Azok a piaci szereplők, amelyek továbbra is elzárkóznak az új technológiától, azt kockáztatják, hogy kihullanak a piaci versenyből, végsősoron a feledés homályába veszve a múlt részeivé válnak.

A Binance-ről 

A Binance a világ vezető blokklánc ökoszisztéma és kriptovaluta infrastruktúra szolgáltatója, amelynek pénzügyi termékei közé tartozik a legnagyobb volumenű digitális eszköztőzsde.

A világszerte milliók bizalmát élvező Binance platform elkötelezett a felhasználók pénzügyi szabadságának növelése mellett, a kriptotermékek és – ajánlatok széles körű portfóliójával rendelkezik, beleértve a következőket: kereskedés és pénzügyek, oktatás, adatok és kutatás, befektetés és inkubáció, decentralizációs és infrastrukturális megoldások, társadalmi edukáció.

További információkért látogasson el a következő weboldalra: https://www.binance.com

Olvastad már? Aranyat érő kereskedési ötletek a WienerAI-tól

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!