Tovább folytatódik idén is a medve piac?

-

Vajon meddig tarthat még a kriptopiac jelenlegi lejtmenete? Egyszerű kérdés, egy nem egyértelmű helyes válasszal. Sokan azt állítják, hogy a medve piac hamarosan elillan, illetve hogy 2019 végére újabb rekordokhoz érkezünk majd (ez a jelenlegi helyzetet elnézve elég erős kijelentés). A másik oldalon pedig ott vannak azok, akik szerint mindez még nagyon messze van.

Olvastad már? A Winklevoss-ikrek reklámokkal árasztják el New Yorkot
A bitcoin előtt lejtő van

Annak ellenére, hogy a bitcoin ára az utóbbi hetekben 3.200 dollárról 4.000 dollárra szaladt, hosszú távon vizsgálva mégis jelentős az árcsökkenés. Ez a mostani 20%-os növekedés ugyan pozitív jel, mégsem mondhatjuk, hogy a bitcoin (és ezzel a teljes kriptopiac) kilábalt már a „betegségéből”.

Mike McGlone úgy véli, hogy a bitcoin ára legalább 2019 első két negyedévében a mostanihoz hasonló tendenciát mutat majd. A Bloomberg Intelligence elemzője hisz abban, hogy a mostani árnövekedés csak egy ugródeszka a következő zuhanás előtt.

A bitcoinértékesítők csökkenő száma egyértelműen az elsődleges oka a jelenlegi szituációnak. Az is egyértelmű, hogy hamarosan újabb esés várható, amely a hosszú távú árcsökkenést vetíti elő.

Hasonló véleményen van az eToro piacelemzője, Mati Greenspan is. Arra a tényre figyelmeztetett, amelyről a kriptorajongók gyakran elfeledkeznek. Mégpedig hogy a bitcoin jelenlegi ára inkább a nullához van közelebb, mint a csúcshoz.

Természetes, hogy minden kereskedő célja az, hogy a legalacsonyabb áron vásároljon be, és a legmagasabbon adjon túl eszközein. A piac most közelebb van a nullához, mint eddigi csúcsához. Gondolni kell arra, hogy a Bitcoin és a blokklánc igazán nagy sebességgel terjednek. Ez hosszú távon a kriptopénzek sikerét jelentheti.

Stabil 2019?

Annak ellenére, hogy elsősorban 2018 novembere és decembere nagyon volatilis volt (főleg a TOP 10 kriptopénzek számára), 2019 megkaphatja a stabil jelzőt. Még ha a Mike McGlone vagy Mati Greenspan-féle elemzők jóslata be is jön, inkább enyhe csökkenésről, mint hirtelen zuhanásról lesz szó. Csak nagyon csekély esély van arra, hogy 2018-hoz hasonló véres évben legyen részünk idén is.

Ugyanakkor szintén merész kijelentés lenne, ha azt mondanánk, hogy olyan ralira kell számítanunk, mint amilyen 2017 végén volt. Számos személy fejtette ki, hogy a kriptopénzek 2017 szeptemberétől év végéig való viselkedése rendkívül különös és illogikus volt. Ez az egyik oka, amiért nem várunk hasonló mértékű növekedést.
Mindent összevetve tehát az év első két negyedéve minden bizonnyal még lassú árcsökkenéssel fog telni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kriptopénzek idén ne csillogtatnák meg valódi képességeiket is.
Számos olyan esemény vár ránk, amelyek mind mind jó reménnyel kecsegtetnek (ezekről egy korábbi cikkünkben írtunk).
Annak ellenére, hogy ezen események nagy része első félévben játszódik majd le, hatásukat év végéig érzékeltethetik majd.
Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!