4 bitcoinnal kapcsolatos dátum, amelyre figyelni kell 2019-ben

-

2018 lezárásával végre arra összpontosíthatunk, hogy milyen új dolgokat várhatunk a bitcoinnal kapcsolatban 2019-ben, egy egész éves medve piac után. Ezeket a dátumokat érdemes bejegyezni a naptáratokba, mivel jelentős kihatással lehetnek a bitcoin idei árfolyamára.

Olvastad már? Egymilliárd dollár – ennyi kriptót loptak 2018-ban – összefoglalónk
2019: Az év, amikor a Wall Streetre kerül a bitcoin?

2018-ban szinte minden hír a bitcoin és egyéb kriptopénzek árzuhanásáról szólt, de a csúcstól történt 80 %-os esés ellenére számos pozitív fejlemény van kialakulóban a kriptopénzek iparágában.

Amikor a CME és CBOE bitcoin határidős piacok létrejöttek 2017 vége felé, nagyon sokan azt remélték, hogy 2018 elhozza a bitcoin számára a piac intézményesítését. A folyamat nagyon lassan zajlott, mégis jelentős előrehaladás történt az ügyben.
2019 számos projekt indulását hozza el és ezeken kívül egyéb jelentős eseményekre is számíthatunk idén. Felsoroltunk párat a legfontosabb dátumok közül az újév első negyedévére.

Bakkt BTC-alapú határidős ügyletek: „kora 2019”

2019 első negyedévének végére nem csak a CME és CBOE bitcoin határidős ügyletek lesznek a piacon. Az Intercontinental Exchange (ICE) által üzemelt New York Stock Exchange (NYSE) „kora 2019-ben” szeretné elindítani a Bakktot, melynek eredeti indulási dátuma január 24-e volt.
A Bakkt lenne az első felület, amely bitcoin-alapú határidős ügyleteket kínálna. Korábban már beszámoltak róla, hogy 182.5 millió dollárt gyűjtöttek össze a Microsofttól és egyéb nagy befektetőktől a finanszírozás első körében.
A Bakkt indulása viszont akadályba ütközhet az amerikai kormány részéről. Az ICE éppen ezért egy frissített ütemtervet szeretne kiadni a Bakkt 2019-es indulásával kapcsolatban.

Nasdaq bitcoin határidős ügyletek: 2019 első negyedéve

Már hosszú ideje találgatások övezik azt, hogy a Nasdaq is szeretné elindítani a saját bitcoin határidős ügyleteinek piacát. Ennek ellenére még nem ismertek a részletek a feltételezett elstartolás körül. Annyit viszont tudunk, hogy a tőzsde 2019 első negyedévére tervezi az elindulást.
A Bakkt és a Nasdaq is az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) határozatára vár. A Bakkt már többször kijelentette, hogy szorosan együttműködik a CFTC-vel, hogy zöld utat adjanak a bitcoin határidős piacoknak.
VanEck/SolidX bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF): késő február – kora március
Számos intézményi befektetőkkel kapcsolatos hírben szó esett már arról, hogy egy, a SEC által engedélyezett bitcoin ETF a küszöbön áll. A hírekkel ellentétben, viszont az kormányügynökség úgy fejezte be 2018-at, hogy nem engedélyezett egyetlen bitcon ETF-beadványt sem.
A VanEck/SolidX által beadott javaslat volt az egyetlen, amely nem kapott még végleges választ a SEC-től. Decemberben úgy döntöttek, hogy az ETF-ről szóló döntést 2019. február 27-re halasztja.
A SEC döntésének ekkorra mindenképp meg kell születnie, mivel az ügynökség szabályainak értelmében nem halaszthatják tovább az azzal kapcsolatos határidőt. Eddig úgy tűnik, a kérdéses beadványban számos olyan problémát orvosoltak, amelyeket a korábbi bitcoin ETF-beadványokban bírált a SEC.

Mt. Gox-féle kártérítés

A határidős ügyletek és az ETF-ek mellett figyelemre méltő a Mt. Gox áldozatainak kártérítése. A felperesek számára februárban kezdődik meg a kompenzálásra kialakított tervezet életbe léptetése. Ezután a hitelezők számára is megkezdődnek a kifizetések „amilyen korán csak lehet”, de ez eltolódhat akár májusig, júniusig is.
A Mt. Gox jelenleg is 166.000 BTC és 168.000 BCH tulajdonosa, amely összesítve 665.5 millió dollárt ér.
Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!