Egymilliárd dollár – ennyi kriptót loptak 2018-ban – összefoglalónk

-

Biztonság, biztonság és még egyszer biztonság. Nem lehet elégszer ismételni, mivel biztonságból soha nem elég. Ezt a tényt bizonyította be számunkra 2018 is.

Olvastad már? Bányászatra lopott áramot a tajvani férfi

Múlt éven ugyanis nagyjából egymilliárd dollárnyi kriptopénz került illetéktelen kezekbe. Ami még rosszabb, hogy a lopások és sikeres hackertámadások száma is rekordokat döntött az előző évekhez képest.

A CipherTrace tanulmánya

A CipherTrace, kriptopénzekre fókuszáló vállalat közzétette nem túl pozitív eredményekkel szolgáló tanulmányát. Szerintük ugyanis 2018 első három negyedévében csaknem 927 millió dollárnyi kriptopénz loptak el. A leggyakoribb eset a tőzsdék megtámadása volt.

Ha az ellopott tokeneket széfbe tennénk, az az év első felében már majdnem megtelt volna. Történetünk ugyanis a Coincheck 520 milló, illetve a BitGrail 195 millió dollár értékű kirablásával kezdődött.

A harmadik negyedév legnagyobb rablásai voltak a Bithumb (30 millió dollár), illetve a Bancor (13,5 millió dollár) megkárosításai. Ez utóbbi esetében az incidens a teljes projekt bukásához vezetett. A Coinrail megtámadása további 40 millió dollár elvesztéséhez vezetett.

Habár a Kriptoworld csak 2018 közepén indult, egy háromrészes cikksorozatban a teljes első félév hackertámadásait bemutattuk. Ezek az esetek jól mutatják, hogy még a tőzsdék sincsenek 100%-os biztonsági rendszerrel ellátva. A hackerek sosem alszanak, ezt pedig sorra bebizonyítják. Ha tehát nagyobb mennyiségű kriptovalutával rendelkezel, és szeretnéd hosszú távon tárolni, tőzsdék helyett offline tárcákat javaslunk.

A CipherTrace egy figyelmeztetéssel zárta tanulmányát, amely a kriptovaluták elhelyezésének és megtartásának biztonságos módjára tért ki (inkább offline, mintsem tőzsdén vagy forró tárcákban). A kriptopénzeket ugyanis legegyszerűbben a váltókról és az online tárcákból lopják el a legegyszerűbben.

Ha nem tudsz választani, hogy milyen hideg tárcát válassz, tegnapi cikkünk segíthet.

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép estéd!
 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!