Bányászatra lopott áramot a tajvani férfi

-

Egy tajvani férfit letartóztattak amiért több mint 3 millió dollár értékben lopott áramot, hogy kriptopénzeket bányásszon – írta meg a Yahoo Taiwan karácsony másnapján.

Olvastad már? Ledger vagy Trezor? – A legnépszerűbb hardvertárcák

14.5 millió dollárnyi kibányászott kriptopénz

A Yang vevű férfi a vádak szerint az államtól lopott áramot, amellyel 14.5 millió dollár értékű kriptopénzt sikerült kibányásznia.

Legalább 17 vállalkozást üzemeltetett papíron, melyeket internetkávézónak és játékboltoknak adott ki
Yang továbbá felbérelt helyi villanyszerelőket, akik újraköttették az üzletek villamoshálózatát oly módon, hogy a felhasznált árammennyiség ne jelenjen meg a villanyórákon.
A tajvani áramszolgáltató gyorsan kapcsolt, és észrevették, hogy valami nincs rendben. Ezután azonnal értesítették a rendőrséget. Az ügy kirobbanása óta a hatóság egy meg nem nevezett cinkost, Yang bűnrészesét is azonosította.
Az ügyben illetékes tajvani rendőrfőkapitány, Wang Zhicheng a következőt nyilatkozta az helyi EBC Dongsen médiacsatornának:

„Az elkövetők helyi villanyszerelőket béreltek fel, hogy feltörjék a villanyórákat és úgy módosítsák a bekötést, hogy a fogyasztás azokon ne jelenjen meg.”

Az illegális bányászat továbbra is nagy fenyegetést jelent

A közüzemi energiaforrások illegális felhasználása nem számít új jelenségnek. A kriptoszférában számos olyan eset fordult már elő, amelyben egyesek trükközéssel ingyenesen bányásztak. Ezek azonban sosem tevékenykedtek túl sokáig.

A BTCManager májusban számolt be róla, hogy egy kínai család szintén illegálisan bányászott bitcoint, az állam számlájára írva a rezsiköltséget. A vizsgálat során több mint 15 számítógépet és 56 mobiltelefont találtak, melyeket mind „csákányként” használtak.
A fenti esetekhez hasonlóan, Venezuelában helyi földművelők két éve arra kényszerültek, hogy hasonló lopáshoz folyamodjanak. Az országban dúló hiperinfláció, illetve a nemzeti kriptopénz, a Petro bukása után a dél-amerikai nemzet már hosszú ideje nem tud kievickélni válságából.
A BTCManager októberben írta meg, hogy egy kínai férfit három és fél év börtönbüntetésre ítéltek, amiért áramot lopott egy vasútállomásról, hogy bitcoint bányásszon. A börtönbüntetésen felül egy 14.500 dolláros bírságot is kiszabtak rá.
Forrás: btcmanager.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!