Vitákat kavart Charlie Lee Twitter-üzenete

-

Charlie Lee, a Litecoin alapítója heves vitát kavart a közösségben azzal a tweetjével, hogy „néhány önmagát bitcoin-maximalistának tartó, valójában bitcoin-extrémista”

Olvastad már? Tovább folytatódik idén is a medve piac?

„Néhány önmagát bitcoin-maximalistának tartó egyén valójában bitcoin-extrémista. Úgy gondolják, hogy minden egyéb kriptopénz átverés és nem ér semmit. A maximalisták úgy gondolkoznak, hogy a bitcoin marad a domináns kriptopénz, de megférnek mellette altcoinok is, amelyek nem kizárt, hogy nagyon jól teljesíthetnek majd a piacon.

Lee a Twitteren indított egy felmérést, amelyre több mint 28.400 szavazat érkezett. Arra kérte az embereket, hogy sorolják be magukat a „bitcoin extrémisták”, „bitcoin maximalisták”, „altcoin maximalisták” vagy a témával nem foglalkozó emberek csoportjába.

A válaszadók 9%-a extrémistaként, 48%-a bitcoin-maximalistaként 33%-a altcoin-maximalistaként és 11%-a ún. „nocoiner”-ként jellemezte magát.
Lee kijelentésére sok válasz érkezett. Sokan hasonlóan, sokan pedig pont ellentétesen gondolkodnak. Jameson Lopp, a kriptovilág egy jelentős figurája egyet ért Lee-vel, de hozzátette, hogy „inkább bitcoin-szuprematistáknak kellene nevezni őket, mivel az extrémistának negatív hangzása van”. Hozzátette, hogy ő magát „elkülönített megfigyelőnek” tartja.
Ragnar Lifthrasir, a Nemzeköti Blokklánc-ingatlantársaság (International Blockchain Real Estate Association; IBREA) alapítója úgy véli, hogy Lee „rosszul gondolkodik”, és csak azért használja az extrémista kifejezést, hogy sározza azokat, „akinek a véleménye nem egyezik a sajátjával”
 
Lee kijelentéseire számos olyan vélemény is érkezett, miszerint a „bitcoin-maximalizmus” kifejezés nem több, mint egy marketingfogás, melyet arra használnak az altcoinok alapítói, hogy a Bitcoin húzónevével vegyék fel a versenyt. Néhány komment szerint a szabad piac majd eldönti, hogy mely kriptopénzek fognak elbukni vagy megmaradni.
 
Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a Stellar-társalapító Jed McCaleb megjegyezte, miszerint a „kriptoprojektek 90%-a teljesen értelmetlen”, de már alig várja, hogy ez 2019-ben megváltozzon.
Forrás: cointelegraph.com

 Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!