Egy éves a medve trend – visszatekintő

-

Nehéz elhinni, de szinte pont egy éve történt, hogy a kriptopiac legszebb napját élte meg. 2018. január 8-án ugyanis az összpiaci érték elérte a hihetetlen 826 milliárd dollárt.

Olvastad már? Vitákat kavart Charlie Lee Twitter-üzenete

A következő napokban aztán masszív értékesítés következett, majd a kriptoszektor értéke egy hónap alatt több mint 50%-os zuhanással 330 milliárd dolláron állapodott meg. Most 137 milliárdnál tartunk, a piaci részesedés több mint 50 százalékát pedig a bitcoin teszi ki.

 
2018. január 8-a bevonult a kriptotörténelembe – ekkor indult leszállásnak a kriptolufi. Az altcoinok nagy része elérte rekordárfolyamát. A medve trend eljövetelét a bitcoin egyértelműen előrejelezte, miután 2017 karácsonya után nem tudott felkapaszkodni december 18-án elért 20.000 dollárra, és nem döntött további rekordokat. Az árcsökkenést aztán gyorsan átvette a többi altcoin is.

2018 lejtős útja

2018 nagy része aztán pirosban pompázott. A piac hol kissé emelkedett, majd leszállt, a növekedés azonban mindig alacsonyabb volt, mint az azt megelőző. A bitcoin ára hamar 6.000 dollár alá csökkent. November végére aztán már ezt a támaszt sem bírta tartani, az unalmas ősz után pedig egy végső „kiárusítással” zárta az évet.
A minimumot (~3.200 dollár) december közepén érte el. A piac teljes kapitalizációja nagyjából 100 milliárd dollárra csökkent.
A kriptovaluták a legutóbbi hetekben a regenerálódás jeleit mutatják. Kérdéses azonban, hogy ez a rövid távú, növekvő tendencia meddig tart ki. A hozzáértő kereskedők nagy része úgy véli, hogy a medveveszély még mindig nem múlt el.

2018 – a kriptopénzek legjobb éve?

Ugyanakkor azt is elmondhatjuk, hogy 2018 a kriptopénzek legjobb éve volt. Az biztos, hogy ár tekintetében többet vártunk volna, a valódi felhasználás viszonylatában azonban a kriptoszektor végre felnőtté válásának útjára lépett.
A legutóbbi hype-ot követően megszámlálhatatlan mennyiségű cég jött létre, amelyek mind a kripto sikerére alapozták működésüket. 2018 egyfajta szitaként működött, és szétválasztotta a gabonát a pelyvától. Csak azok éltek túl, amelyek komolyan vették a kriptovalutákat.

Sok előrelépés történt a szabályozás tekintetében is. A kormányok már nem viccként tekintenek a bitcoinra és más digitális eszközökre (az európai szabályozók szerint a kriptopénzek nem valuták, hanem vagyoneszközök), hanem elkezdték komolyan venni azokat.
Ami a nyilvánosság kriptopénzekkel való felvilágosultságát illeti, itt is láthattunk némi fejlődést. Jelentősen lecsökkent a spekulánsok száma. Az „átlagemberek” nagy része úgy tekint a kriptóra, mint az internet furcsa részére. Vannak, akik azt állítják, hogy nem fogunk róluk hallani, megint mások azt mondják, hogy a pénzügyek jövőjét jelentik. Ki tudja? Az igazság valahol középen van. Ahogy mindig…
A medve piac első éve tehát sikeresen mögöttünk van. Mi, a Kriptoworldnél mégsem szomorkodunk. A kriptovaluták kisebb lehűlései egyértelműen előnyösek. Lecsökkent az átverések száma, talán a manipuláció is, a normalizálás pedig folytatódhat. Reméljük, hogy az új évben végre véget ér az árfolyamcsökkenés, a bitcoin pedig már nemcsak a Holdat, de a Marsot is meghódítja majd.
Addig pedig olvassatok Kriptoworldöt, és legyetek türelemmel – a Lambó úgy is megvár.
Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!