A Winklevoss-ikrek reklámokkal árasztják el New Yorkot

-

Biztosra vehetjük, hogy igencsak malmoznak a Winklevoss-ikrek, amíg saját bitcoin ETF-ük SEC-döntésére várnak. A héten saját Gemini kriptotőzsdéjük reklámjaival árasztották el New York Cityt, „a szabályozás jó” feliratokkal ellátva azokat.

Olvastad már? Stellar-alapítója: a kriptopénzek 90%-a bullshit

A kriptónak szükgsége van szabályozásra… vagy mégsem?

A hirdetések üzenete szerint, a szabályozások egy olyan kriptopiacot hozhatnak el a jövőben, amely mentes lehet a káosztól.

Mindenhol olyan hirdetésekkel találhatják szembe magukat a lakosok, melyeken a „Forradalomnak szabályokra van szüksége” „A pénznek van egy jövője” „Kripto, káosz nélkül” feliratok szerepelnek, ezek a hirdetések szinte a semmiből bukkantak elő.
Szóval az ikrek úgy gondolták, hogy a New York-iak nem „hodlolják” kriptopénzeiket, mert annyira félnek annak anarchikus természetétől. Azzal, hogy a „szabályozást” hirdetik, New York lakosai bizonyára meggondolják majd a kriptopénzek hullámvasútjától való félelmüket, igaz?

Bárcsak szabályozva lenne… Ó várjunk csak!

A New York-iak számára szerencsére elérhető egy szabályozott kriptotőzsde, mégpedig pont az ikreké.
A legtöbb egymás közt közvetlen kereskedést kínáló platform, mint a LocalBitcoins, megszüntette helyi tevékenységét miután New York szükségessé tette a BitLicense meglétét. A Gemini azonban még 2015-ben meg tudta szerezni ezt az engedélyt. Azon maréknyi cég között szerepelnek, amely kriptotőzsdét üzemeltethet a városban.
Szóval a New York-iak számára, akik eddig féltek a szabályozatlan piactól, most elérhető egy teljesen biztonságos alternatíva a kriptopénzek „kaotikus” világában.
Még 1:1 dollárfedezetű demini dollárt is vásárolhatnak, és akkor soha többé nem kell ellenőrizniük az árfolyamot!
Sajnos azonban ha továbbra olyan kriptopénzekkel szeretnének kereskedni, mint a bitcoin és az ether, még a szabályozások sem óvhatják meg őket attól, hogy a piac „megtörje” őket. Tudniuk kell ugyanis, hogy mit csinálnak.
Mindeközben a „nem szabályozott” kriptotőzsdék nagy bajban vannak. Nekik kb. annyira nehéz engedélyt szerezniük, mint az Ubernek Budapesten. A versenybe való belépés akadálya egyszerűen túl magas.

A szabályozások leginkább a Geminit védik, a „nem szabályozott” tőzsdék pedig ki vannak zárva a versenyből. Ezzel együtt a felhasználóknak át kell adniuk személyes adataikat a Gemini számára, hogy hozzáférjenek az oldalhoz a szükséges ügyfél-azonosítási (KYC) szabályok miatt.
Szóval akkor ki is véd meg kit ebben az esetben?
Végre egy oldal ahol szabályozottan kereskedhetsz a kriptóval
Elmondhatjuk, hogy ez az utolsó szög a szabályozatlan tőzsdék koporsójában, de úgy tűnik a képen látható srácot, ezt nem igazán zavarja.

Micsoda? Tárolás? Ugye nem fogják kiadni a privát kulcsokat?

Úgy tűnik, az ikrek úgy gondolják, hogy az egész várost lenyűgözi majd a BitLicense-ük és majd az összes kriptopénz-tulajdonos átadja nekik a privát kulcsaikat.

Persze! Ez azért kicsit túlzás lenne. Ez teljesen szembe menne a Bitcoin egyik alapvető értékével és okával – a közvetítők eltüntetésével. Nevezetesen a kormányok, de a Zuckerberg-áldozat ikrek kiiktatásával is, akik bármikor képesek lennének befagyasztani vagyoneszközeidet.
Azt is fontos elmondani, hogy csak akkor győződhetsz meg arról, hogy minden szabály be van tartva a Bitcoin-protokollban, ha te magad is futtatsz egy teljes csomópontot. Ez lehetővé teszi számodra, hogy úgy használhasd a bitcoint, hogy ne kelljen megbíznod senkiben, még a Winklewoss ikrekben sem.
Forrás: bitcoinist.com
Képek: Twitter, bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!