Több, mint tízszeresére nőtt az afrikai kriptopiac egy év alatt

-

Az Emurgo által közölt legfrissebb jelentések alapján az afrikai kontinens hatalmas mértékű növekedést tapasztalt a kriptopénzek terén 2020 és ’21 között.

A globális kriptobefektetéseknek viszont csak kevesebb, mint az 1%-a irányul ide.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A State of Web3 in Africa című jelentésből kiderül, hogy négy ország, Kenya, Nigéria, Tanzánia és Dél-Afrikai is szerepel a top20-ban a kriptopénzek elterjedését rangsoroló listán.

A rendelkezésre álló adatok alapján látható, hogy a kontinensen 2021-ben 88,5 millió dollárt fektettek be kriptoipari vállalkozásokba, és ennek a pénznek a 70%-a Kenya, Nigéria és Dél-Afrika cégeihez került.

A kriptoiparba érkező befektetések növekedési aránya 11-szer nagyobb, mint az átlagos növekedés, ennek ellenére a világ teljes fejlesztési tőkéjének mindössze 0,5%-a irányul a helyi kriptopiacra.

Ez a szám a várakozások alapján hamarosan növekedésnek indulhat, hiszen a kontinens lakói számos pénzügyi nehézséggel szembesülnek, és a cégek folyamatosan azon dolgoznak, hogy ezekre használható megoldásokat biztosítsanak.

A kontinensen kettős a kriptopénzek megítélése. Több ország is az élvonalban van az elterjedést illetően, de a szub-szaharai országoknak mintegy 20%-a tiltja a kriptók használatát.

A többiben sem jobb a helyzet, vagy korlátozások vannak érvényben, vagy olyan jogszabályok, amelyek a gyakorlatban betiltásként működnek.

A Közép-Afrikai Köztársaság az egyetlen ország Afrikában, amelyben hivatalos fizetőeszközként van nyilvántartva a bitcoin.

A jelentésben úgy fogalmaznak, hogy a legtöbb afrikai ország a különösen nagy mértékű kockázatokra hivatkozva tiltja a kriptopénzeket.

Az olyan nagy cégek bedőlése, mint például az FTX, további negatív hírverést hoznak a terület számára, és csak megerősítik az elutasító kormányzati hozzáállást.

Előremutató lépésként arra bíztatták a jelentés szerzői a kriptoipari vállalatokat, hogy proaktívan működjenek együtt a kontinens hatóságaival, szabályozó hivatalaival, hogy közösen tudjanak dolgozni a szektor kiépítésén.

„Egyre nagyobb hangsúlyt kap a blokklánc és a kriptoipar szabályozásának a kérdésköre, így az iparág kulcsszereplőinek érdemes szorosan együttműködnie a szabályozókkal. Ezzel lehet biztosítani, hogy a jogszabályok változásai okozta kockázatokat időben észlelni lehet, és lépéseket tenni a károk megelőzésére.”

Sok iparági szakértő szerint az átláthatóbb szabályozás egyértelműen hozzájárulhatna ahhoz, hogy a blokklánc felhasználási területeinek a száma növekedjen.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jelentés szerzői szerint pedig az ilyen típusú növekedés a területre, a régióba érkező befektetések növekedését hozhatja magával.

Olvastad már? A Fidelity Bitcoin ETF-e a katalizátor, amire a BTC-nek szüksége van?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!