A Binance vezérigazgatója tájékoztatást ad a Poly Network hack után

-

A Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao a mai napon történt masszív Poly Network hackelést követően pontosítást adott ki.

Vasárnap reggel a támadók tokenek millióit kaszálták, miután kihasználta a DeFi platform Poly Network híd eszközének okos szerződéses mechanizmusát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance vezérigazgatója kijelentette, hogy a Poly Network problémája nem érinti a Binance felhasználóit, mivel nem támogatja a hálózatról történő befizetéseket.

Hozzátette, hogy a Binance biztonsági csapata segíti a folyamatban lévő vizsgálatokat.

„Ez nem érinti a Binance felhasználókat. Nem támogatunk befizetéseket erről a hálózatról. A biztonsági csapatunk azonban segíti őket a vizsgálatok során. Maradjatok biztonságban” – tweetelte Zhao.

A Poly Network már értesítette a felhasználókat, hogy a szolgáltatását ideiglenesen felfüggesztették a hatalmas támadás miatt. Elmondása szerint az érintett felekkel együttműködve próbálják meghatározni az érintett értékek terjedelmét.

A vasárnapi támadás lenne a második alkalom, hogy a Poly Network támadók célpontjává vált.

A hackerek 2021-ben követték el a történelem legnagyobb kriptopénz rablását, amikor több mint 600 millió dollárnyi digitális coint loptak el a cross-chain protokollról, hogy aztán kevesebb mint 48 órával később szinte az összes eszközt visszaadják.

Több láncon kibocsátott óriási, többmilliós eszközállomány

A Wu Blockchain részleteket közöl a hackelésről, amelyben a támadók több láncon is hatalmas mennyiségben küldtek ki eszközöket.

A Lookonchain on-chain elemző cég arra utal, hogy a támadók megpróbálták eladni a kriptoeszközök egy részét.

Egy tweetben azt írta:

„Úgy tűnik, hogy a Poly Networköt ismét megtámadták, a hackerek rengeteg pént kaszáltak. A hackerek 94 milliárd SHIB-et adtak el 360 ETH-ért, 495 millió COOK-ot 16 ETH-ért, és 15 millió RFuel-t 27 ETH-ért. És észrevettük, hogy a hackerek új pénztárcákba helyeznek át eszközöket és 1 ETH-t, valószínűleg értékesítés céljából”.

A Metis, egy Ethereum Layer 2 Solution szolgáltató a Twitteren tudatta, hogy tisztában van a Poly Networknél kialakult helyzettel, és hozzátette, hogy az újonnan kibocsátott BNB és BUSD esetében nincs „elérhető eladási likviditás”.

Emellett a Poly Network hídján lévő METIS tokeneket is zárolták, így korlátozott likviditással rendelkeznek.


Olvastad már? Egy Hong Kong-i munkacsoport a Web3 jövőjét hivatott előkészíteni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!