Egy Hong Kong-i munkacsoport a Web3 jövőjét hivatott előkészíteni

-

A digitális átalakulás felgyorsítását célzó stratégiai lépésként a hongkongi kormány pénteken bejelentette egy külön munkacsoport létrehozását a Web3-fejlesztés elősegítésére.

A Paul Chan pénzügyi államtitkár által vezetett munkacsoportnak azonban 15 nem hivatalos tag is részt vesz az érintett piaci ágazatokból, és feladata, hogy javaslatokat tegyen a Web3 fenntartható és felelősségteljes hongkongi fejlesztéséről.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A közlemény szerint a lépés a digitális innovációval kapcsolatos hongkongi kezdeményező megközelítés folytatásának minősül.

A terület korábban, 2022 októberében már kiadott egy politikai nyilatkozatot a virtuális eszközök fejlesztéséről, amely a dinamikus Web3 ökoszisztéma előmozdítása iránti elkötelezettségét demonstrálta.

A Web3 „arany lehetőségeinek” kihasználása a globális bizonytalanságok közepette
Földrajzilag közeli szomszédjának, Kínának a digitális eszközökkel kapcsolatos szigorú álláspontjával ellentétben Hongkong határozottan kriptopárti álláspontot képvisel.

Paul Chan úr „arany lehetőségként” említette a Web3 fejlődését, kiemelve a blokklánc technológiában rejlő lehetőségeket, amelyekkel különböző területeken, többek között a pénzügyekben, a kereskedelemben és az üzleti műveletekben felmerülő nehézségeket lehet megoldani.

Hongkong digitális innováció iránti elkötelezettségének további bizonyítéka a virtuális eszközkereskedelmi platform (VATP) kézikönyvének közelmúltbeli bevezetése.

Ez az átfogó útmutató azonban egyértelmű iránymutatásokat nyújt a területen működésbe lépni kívánó Web3 vállalatok számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A munkacsoport iránymutatása döntő fontosságú lesz a terület Web3-fejlesztési pályájának alakításában, és sikere mintául szolgálhat más régiók számára.

A digitális eszközök elfogadását övező globális bizonytalanságok közepette Hongkong saját utat alakít ki, bizonyítva ezzel rugalmasságát és az innováció iránti elkötelezettségét.


Olvastad már? Hamarosan visszakaphatják a pénzüket a Celsius felhasználói

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!