Hamarosan visszakaphatják a pénzüket a Celsius felhasználói

-

A Celsius ügyében eljáró New yorki kerületi bíróság engedélyezte, hogy a cég tárcáiban lévő altokat bitcoinra és etherre váltsák, hogy utána ezzel legyenek kifizetve a hitelezők, a felhasználók.

A várakozások alapján így már a közeljövőben sor kerülhet a pénzek visszafizetésére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az átváltásról szóló beadványt a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet is jóváhagyta, és a csődben eljáró bíróság hivatalosan is közölte ezt a felperesekkel.

„2023 július elsejétől kezdve a Celsius jogosult arra, hogy bármilyen kriptoeszközt BTC illetve ETH kriptopénzekre váltson. Ez alól kivételt jelentenek a Withold és a Custody keretein belül működő fiókok, illetve az azokban tárolt kriptopénzek.”

A Celsius 2022-ben jelentett csődöt. A Terra ökoszisztéma tavaszi bedőlése során a TerraUSD stablecoin is elvesztette az értékét, a Celsius pedig ezután jelentett csődöt, nagy gondot okozva a hitelezői számára.

A csődeljárás már közel egy éve tart, a mostani bírósági döntés viszont végre előrehaladást hozhat, és felgyorsíthatja az ügyben folytatott eljárást.

A SEC éppen keresztes hadjáratot folytat a kriptoipar résztvevői ellen, mivel a szabályozó rengeteg altcoint minősített értékpapírnak, többek között a Cardano, Polygon és a Solana is ennek számít a nézeteik alapján.

Az iparág számos vállalata erre úgy reagált, hogy elkezdték az altcoin-készleteiket bitcoinra és etherre váltani.

A Celsiust idén májusban vásárolta fel a Fahrenheit konzorcium, dacára az éppen folyó csődeljárásnak.

A vezetőség így már teljesen új, és a bejelentéseik alapján a csődeljárást is új irányvonalak mentén folytatnák.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Hogy ezek az irányvonalak egészen pontosan hogyan is festenek, arról a Fahrenheit egyelőre nem árult el részleteket.

Annyit viszont tudni lehet, hogy az ő döntésük volt, hogy az ügyfélpénzeket kizárólag bitcoin és ether használatával fizessék ki.

A Terra majd a Celsius csődje után több cég, köztük a Voyager Digital és az FTX is, pénzügyi nehézségekkel szembesült, és különféle megoldásokat kellett találniuk, hogy a hitelezőik felé fennálló kötelezettségeiket teljesíteni tudják.

Olvastad már? A Litecoin, bika futását a közelgő felezés okozza?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!