Tíz év után aktiválódott egy Satoshi-korszakbeli Bitcoin-cím

-

Egy több, mint 44 millió dollár értékű Bitcoint tároló tárcát aktiváltak több mint 10 év után.

A Whale Alert, egy népszerű, kriptovaluta-tárcák követésére szolgáló applikáció jelentette be a közösségi médiában, hogy egy több, mint egy évtizede alvó cím aktiválódott, amely 687 BTC-t (43,9 millió dollárt a jelenlegi árfolyamon) tárolt.

bitcoin

Sok a figyelő szem

A Bitcoin a cikk írása pillanatában 63.420 dolláron forog a CoinGecko adatai szerint, a piac egyre optimistább, és a közösség jobban felkapja a fejét az ilyen eseményekre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azonban a Bitcoin-bálna felébredése valószínűleg nem kapcsolódik az áremelkedéshez.

A Chainalysis adatai szerint nincs közvetlen összefüggés a vezető kriptovaluta árfolyamának alakulása és a régi tárcák aktiválása között.

Összességében jelenleg mintegy 115 milliárd dollár értékű Bitcoin porosodik olyan tárcákban, amelyek több mint 10 éve alvó állapotban vannak.

Míg ezek közül a tárcák közül néhányat előbb-utóbb különböző okokból aktiválnak, az elemzők becslése szerint 1,5 millió coin örökre elveszettnek számít.

Satoshi tárcái?

A fent említett cím a Bitcoin létrehozója, Satoshi Nakamoto korszakából származik.

Satoshi legutoljára tíz éve adott hírt magáról, mikor 2014 márciusában felbukkant az interneten, hogy tisztázza, hogy ő nem a japán-amerikai Dorian S. Nakamoto, miután az utóbbit a Newsweek egy felkapott cikke reflektorfénybe állította.

A régi tárcákat mindenki komolyan veszi

Természetesen rendkívül valószínűtlen, hogy a tranzakció magához a rejtélyes Bitcoin-alapítóhoz kapcsolódna.

Azonban a régi tárcák ilyen lépései megmozgathatják a piacokat, mivel sokan úgy gondolják, hogy potenciálisan Satoshihoz köthetők.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az egyik eset néhány éve történt, mikor a Bitcoin ára jelentősen esett 2020 májusában, miután 50 Bitcoint, amelyet a kriptovaluta létezésének első hónapjában bányásztak, egy ismeretlen tárcába utaltak át.

Az elemzők azonban hamar levonhatták a következtetést, hogy ezek a coinok nem Satoshié voltak.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Hogyan változtatja meg az új bikafutás a kriptovaluta piacot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!