Hamarosan új tokent bocsáthat ki a Ripple

-

A Ripple állítólag már tervezi a régóta várt USD-fedezetű XRP stablecoin bevezetését, legalábbis a cég egyik vezetője erre utalt egy nemrégiben tartott rendezvényen.

Az információ a május 3-4-i XRP Las Vegas konferencián merült fel, ahol David Schwartz, a Ripple technológiai vezetője bemutatta a cég terveit a közeljövőre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Schwartz alaposan felvidította a Ripple befektetőit

Bemutatta az XRP Ledgert, beleértve az automatizált piaci szereplőket, a kölcsönzési protokollokat, a Ripple stablecoint és a vállalat AI megoldását is.

Schwartz megjegyezte, hogy a Ripple stablecoinjának részleteit a jövő hónapban fogják nyilvánosságra hozni az amszterdami XRPL Apex eseményen.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Ripple által javasolt stablecoint 1:1 arányban kellene fedeznie USA dollár betéteknek, USA államkötvényeknek és más alacsony kockázatú befektetéseknek.

A stablecoin fejlesztésének már a puszta említése is felkeltette az XRP-közösség érdeklődését, és azonnal megindult a spekuláció.

A Tether kihívója

A cég múlt hónapban tett bejelentése szerint a stablecoin egyik alapötlete az, hogy ösztönözze a fejlesztők és felhasználók aktivitását, és új lehetőségeket nyisson meg számukra.

A cég elmondása alapján a cél egy megbízhatóbb alternatíva létrehozása a Tether (USDT) és a Circle (USDC) eszközeihez hasonló eszközökkel szemben.

Ezenkívül a stablecoin bevezetése várhatóan hatalmas előrelépés lesz a teljes XRP Ledger ökoszisztéma számára, mivel a stablecoin-piac rendkívül jövedelmező szektornak számít.

Kezd magához térni a kriptopiac

A Ripple múlt hónapban bejelentett stablecoin kibocsátása azután következik, hogy a piac alapvető hangulata lényegesen optimistább lett, mikor a Bitcoin idén elérte a $73 000-es új csúcsot.

Az amerikai SEC a spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyása újabb tőkebefektetési hullámot indított el a spekulatív projektekbe.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Markus Infanger, a Ripple alelnöke elmondta, hogy a stablecoin egyfajta portálként fog működni, összekötve a hagyományos tőke- és kriptopiacokat.

„A piaci értékelésünk egyértelműen azt mutatja, hogy a stablecoinok fontos szerepet játszanak. Itt maradnak és mára jelentősen megnőtt a szektor. Mi szilárdan hisszük, hogy ez a növekedés továbbra is erős lesz.”

A stablecoin-piac az utóbbi időben egyre versenyképesebb. Múlt hónapban Nick van Eck, a befektetési menedzser Jan van Eck fia 12 millió dollárt gyűjtött be egy stablecoin bevezetéséhez.

Emellett két nagy pénzpiaci vállalat, a PayPal fizetési óriás és a Société Générale francia bank tavaly mindketten elindították saját stablecoinjaikat.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A pénz útja a blokkláncon jobban nyomon követhető

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) májusi növekedési volumenének több mint 60%-át a Solana blokkláncon regisztrálták a Pantera Capital kockázati tőkecég által összeállított adatok szerint. E növekedés mögött...

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!