Tim Draper milliárdos már régóta dicséri a bitcoint, amiért áthágja a világ határait, és globális pénzügyi rendszerként működik.

Elmondta a Wall Street Journalnak, hogy az olyan technológiák, mint a blokklánc és a mesterséges intelligencia (MI) megrázhatják a legfontosabb iparágakat és magukat a kormányokat is.

A blokklánc és az MI nagyobb lesz, mint az internet

Draper egy kockázatitőke-befektető, aki már régóta támogatja a kriptopiacokat, emellett elismerte az internet sorsdöntő hatását a szórakoztató, média, kommunikációs és egyéb iparágakra.

Azonban a blokklánc, az MI és az okos szerződések még ennél is nagyobb változást hozhatnak. A legújabb technológiák megváltoztatják a legnagyobb ágazatokat, mint a pénzügyek, a bankolás, az egészségügy, a biztosítás stb.

„Úgy hiszem, hogy nagyszerű változásokat láthatunk az elkövetkezendő 5-10 évben. 20 év múlva rá sem ismernünk majd a világra.”

A decentralizált technológiák, mint a blokklánc közvetlen hívja ki a kormányokat, amelyek érzik is a veszélyt. A világ továbbfejlődik a törzsi gondolkodásból, egy határok nélküli, globális közösségé.

Egyes kormányok megértik a lehetőségeket és használni kezdik ezeket az új technológiákat, annak ellenére, hogy továbbra is törzsi gondolkodásúak.

Az olyan kormányok, mint Észtország, Kazahsztán és Malajzia boldogan vállalják a vezető szerepet a bitcoin és okosszerződések elfogadásában, még akkor is ha nem mondják ki:

„Héj, mi jobb, olcsóbb és gyorsabb egészségügyi biztosítást tudunk nyújtani a jelenlegi törzsednél.”

Virtuális kormányok alakulhatnak a nyílt tengereken, ahol hatalmas befolyásuk lehet a blokkláncnak és decentralizált technológiáknak hála.

Máshol, a nagy kormányok a perifériákra szorulnak, mivel kiszabályozzák magukat a világból – Tim Draper ezzel az USA-ra utalhatott.

A bitcoin értelmetlenné teheti a határokat

Draper a következőt mondta a blokklánc első felhasználásáról, a bitcoinról:

„A bitcoin decentralizált, nyílt, globális, átlátható és könnyen használható, nem kell 2,5-4%-ot fizetned egy banknak amiért lehúzom a kártyádat, ennél sokkal gördülékenyebb. Ezzel az eddig mindig is törzsi világból egy globális világ lehet. Ezek a határok mindig is jelen voltak, ám idővel egyre kevesebb és kevesebb lett a jelentőségük.

Azt jósolta, hogy a bitcoin nagy kavarodást fog okozni, de számos jelentőséget teremt majd a vállalkozók számára.

Draper szerint azok a kormányok lesznek az elkövetkezendő 4 évtized nagy győztesei, akik a virtuális kormányok mellett nyitottak lesznek a blokklánc és az MI iránt. Másfelől a nagy vesztesek azok lesznek akik túlszabályozzák ezeket.

Olvastad már? A kínai hatóságok átvizsgálják és beszámolnak a kriptotőzsdékről

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂