A bitcoin legutóbbi árzuhanásával egyes bányászok felhagyhatnak tevékenységeikkel, amely a feleződés előtt kedvezőtlen lehet a bitcointulajdonosok számára. A bányászati teljesítmény csökkenése jelentős áreséseket okozhat.

Az elmúlt hónapok során a bitcoin árfolyama szépen lassan csökkent a 2019-es 13 880 dolláros csúcsról a jelenlegi 8130 dollárig. A mostani árzuhanás a kisebb bányászok végét jelentheti.

Az elmúlt hetek során ugyanis 7%-ot esett a bitcoin bányászási nehézsége. A zuhanással a bányászok könnyebben oldhatják meg a blokkok bányászásához szükséges algoritmusokat.

Ennek köszönhetően a kisebb bányászok, valamint a magas az üzemeltetési költséggel dolgozó bányászok lehúzhatják a rolót. A hír a bitcointulajdonosok számára sem kedvező, ugyanis a távozó bányászok nagy áresést okozhatnak.

Másfelől a várt eladások csak egy kisebb bukkanó lesz. A 2020 májusi feleződés utáni, csakis hatékony bányászokkal dolgozó hálózat ugyanis gyorsan leküzdheti majd az értékesítései nyomást.

A bitcoin medvére válthat a feleződés előtt

A bitcoin feleződése az egyik legjelentősebb esemény a kriptoszférában. A blokkjutalmak ekkor felükre csökkennek. Az első, 2012-es feleződés után a blokkjutalom 50-ről 25 bitcoinra csökkent. Egy hónappal később a bitcoin árfolyama felrobbant, több mint 7976%-ot emelkedett.

A második feleződés 2016 júliusában történt, ekkor 25-ről 12,5 bitcoinra csökkent a blokkjutalom. Egy évvel később a bitcoin árfolyama 2902%-ot emelkedett.

Az utolsó két feleződés nagyban megdobta a bitcoin értékét a forgalomba kerülő koinok mennyiségének csökkenésével, így a harmadik feleződéstől is hasonló hatás várható.

Mindazonáltal egyes elemzők úgy hiszik, hogy a bitcoin most gőzerő nélkül tart a feleződés felé, és azt mondják, hogy a bitcoin még sosem viselkedett így.

Az árfolyam csökkenése egy kirázódás?

A bányászási nehézség csökkenésével nem lehet meglepő az árfolyam csökkenése sem. A nagyobb áresések mind összefügghetnek a kisebb bányászok kiszállásával, hogy csökkentsék veszteségeiket. Az így keletkező eladások miatt a hagyományos befektetők is megválhatnak tartalékiaktól.

Számíthatunk erre, ha újabb vérfürdő lesz. A Rekt Capital szerint mindig várható egy lerázódás a feleződés előtt.

A kereskedők az előző két feleződés előtt is alaposan figyelték az ármozgásokat. A Rekt Capital szerint megszokott, hogy a gyenge kezek lerázódnak, és elbukják a jövőbeli nyereségeket.

A bányászok jelenlegi eladási hulláma csökkenhet a feleződés után

A nem hatékony bányászok lerázása hosszú távon jót tehet a bitcoin hálózatának. Azok a bányászok, akik az elkövetkezendő hónapok során a felszínen tudnak maradni, valószínűleg sokkal hatékonyabban dolgoznak, alacsonyabb áramköltségekkel. Bárki, aki túléli az elkövetkezendő lerázódást, a feleződéssel is megbirkózhat.

A blokkjutalom 12,5 bitcoinról 6,25-re fog csökkenni. Ez azt jelenti, hogy bányászok jövedelme is feleződni fog, így ezt követően csak a leghatékonyabb csákányosok maradnak üzemképesek.

Ha azonban a gyenge bányászok a feleződés előtt kiszállnak, akkor kevesebb bányász fog kiszállni a 2020-as feleződést követően.

Ez hosszú távon kedvezhet a bitcoinnak, ugyanis csökkenti a feleződés utáni eladók számát. Ha a legtöbb bányász tartogatja jutalmát, akkor 2020 májusa után gyorsan kilőhet a bitcoin értéke.

A nehéz idők egységet kívánnak

Mi is beszámoltunk róla miszerint a német Northern Bitcoin bányászcég egyesülési megállapodást kötött amerikai vetélytársával, a Winstone-nal, hogy a hírek szerint felépítsék a világ legnagyobb bitcoinbányáját.

Csak idővel derülhet ki, hogy folytatódik a bitcoin árfolyamának zuhanása, vagy előkerülnek a bikák.

Olvastad már? Bitcoinhoz juthatsz mások lelövésével is

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂