A Donnerlab, egy online játékok fejlesztésével foglalkozó vállalkozás új játékában a felhasználók bitcoinért játszhatnak, és Satoshi-kockákat tudnak gyűjteni.

Mikor valaki pontot szerez egy ellenséges játékos kiiktatásával, satoshi-jutalomban részesül.

A Bitcoin Bounty Hunt nevű lightning network-ön alapuló FPS játékot Twitteren jelentették be.

A lightning network segítségével a csomópontok között villámgyorsan lehet tranzakciókat végezni. A csomópontok pedig itt a játékosok.

A Donnerlabet 2018-ban alapította – a müncheni Lightning Hackday rendezvény után – az alig 25 éves Konstantin Nick.

A játék beépített tárcával rendelkezik, ahol a játékosok tárolni tudják a coinjaikat. Van reklámfelület, és természetesen a fő funkció a többiekkel való összecsapás, a fejpénz begyűjtésére.

Adopció a játékokon keresztül

Még októberben, a Satoshi Games nevű játékfejlesztő startup bemutatta a Fortnite-szerű, lightning network integrációval készült játékát, a Lightnite-ot. Ebben a játékosok egymás közötti interakciói tranzakcióként működnek.

A fejlesztők így fogalmazták meg:

„Mikor lelősz egy másik játékost, bitcoint kapsz. Ha téged lőnek le, bitcoint veszítesz.”

A játék valós időben frissíti magát, így a játékosok egyenlegének változása azonnal megtörténik.

A játékban összeszedett tárgyakért, és a pontokért járó egyenleget pedig bármikor kiutalhatják maguknak, amikor csak szeretnék.

„A Lightning Network 250 ezer dollárig repíti az árfolyamot”

Tim Draper, az ismert kriptotámogató és kockázati befektető nemrégiben osztotta meg, szerinte pont az ilyen, a Lightning-hez hasonló innovációk fogják növelni az árfolyamot. 2022, 223-ra akár a 250 ezer dollárt is elérheti az ár, részben „a bitcoinos fizetési szolgáltatásoknak, amelyek szélesre tárják a kapukat a tömeg előtt”.

Ahogyan ezt megfogalmazza:

„A Lightning Network, és az OpenNode, meg az ehhez hasonlók lehetővé teszik, hogy könnyen és gyorsan elköltsük a bitcoinjainkat. Innentől már nem csak a vagyontárolás a lényeg. Használni is tudjuk a pénzünket mikrotranzakciókhoz, vásárolni tudunk vele. Bármit tudunk vele.”

Olvastad már? Így szerezz bitcoint találós kérdések megfejtésével

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂