A Northern Bitcoin német kriptobányász cég egyesülési szerződést írt alá az amerikai Whinstone versenytársával, hogy közösen építsék fel azt a létesítményt, amelyet egy nap a világ legnagyobb bányásztanyájaként emlegetnek majd.

A Northern Bitcoin november 18-án közzétett sajtóközleménye szerint a Whinstone már hozzáfogott a fent említett farm megépítéséhez, amelynek fogyasztása 1 gigawatt, alapterülete pedig több mint 50 hektár lenne Texasban.

A szóban forgó bánya lenne Észak-Amerika legnagyobb adatközpontja.

Gyors konstrukciós terv

Az építkezés első fázisa – amelyet jövő év első negyedévében folytatnak majd – állítólag már 300 megawatt fogyasztást fog lehetővé tenni. A teljes üzembe állítás 2020 negyedik negyedévére esedékes.

A hamarosan épülő létesítmény első haszonélvezői két, nyilvánosan kereskedett vállalkozás lesz, amely a jelentések szerint a kapacitás jelentős részét használja majd fel.

Az adatközpont – elkészülte után – szintén szeretne videorendereléssel, valamint mesterséges intelligenciával kapcsolatos szolgáltatásokat is elérhetővé tenni.

A Northern Bitcoin egy tőzsdén kereskedett vállalkozás, amelyet múlt éven alapítottak, és célja a fenntartható bitcoinbányászat elősegítése. A cég megújuló energiaforrásokból bányász Norvégiában.

A világ legnagyobb bányászlétesítményének Egyesült Államokban való létrehozása igencsak érdekes ötlet, ha figyelembe vesszük, hogy Kína eddig is a kriptobányász ipar élvonalában járt, illetve olyan ágazatvezetőknek ad otthont, mint például a Bitmain.

Egy nemrég megjelent elemzés szerint az alacsonyabb villamosenergia-árak, valamint az olcsó hardverhez való hozzáférés, versenyképes úti céllá teszik Kínát kriptobányászati tevékenységekre – legyen a jogi környezet bármennyire is cudar.

Olvastad már? A titkosított ProtonMail email-szolgáltató „tartogatja” bitcoinfizetéseit

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Marko Ahtisaari


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂