A ProtonMail – egy svájci székhelyű végpontok között titkosított emailszolgáltató – elárulta, hogy az elmúlt évek során tartogatták az adományokból és fizetésekből származó bitcoinfizetéseket. 

ProtonMail a Twitteren válaszolt egy felhasználónak, aki bűntudatot érzett, amiért a vezető kriptopénzzel fizetett az oldalon.

A cég azt válaszolta, hogy megtartják a felhasználó által befizetett bitcoint, mivel évek óta nem adtak el semennyit sem és ezen nem terveznek változtatni

Egy felhasználó bizonyítékot kért arról, hogy a ProtonMail valóban nem adott el bitcoint, de a cég szerint ehhez túl sok adatot kellene felfedniük, amely nem tenne jót a biztonságnak.  

Az email-szolgáltató 2014 óta fogad bitcoinfizetéseket. Azt követően kezdték, hogy a PayPal letiltotta őket, ezzel 270 000 dolláros veszteséget okozva, melyet egy közönségi finanszírozási kampány során gyűjtött össze az oldal.

A kriptopénzek jól szerepeltek a hónap során, miután a PayPal letiltotta a Pornhub-fizetéseket is.  

ProtonMail azt felelte, hogy a bitcoin „fontos szerepet játszott” akkoriban, és azóta tartogatják a coinokat. A listázott bitcoincímükre 3300 tranzakció érkezett, összesen 216 bitcoin folyt be rá, amely jelenleg 1,8 millió dollárt ér.  

A bitcoin nagy része egyéb tárcákba vándorolt, hogy a ProtonMail biztosítsa vagyonát a hackertámadásoktól. A cikk írásakor 3,9 bitcoin van a tárcában, amely 31 500 dollárt ér 

Olvastad már? Óvatosan az ATM-ekkel – az Egyesült Államokban (már) ezeket is figyelik!

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂