Számos altcoin végzett jelentős mozgásokat annak ellenére, hogy Michael Novogratz szerint „a piac egyre okosabb.”

VeChain árfolyama az elmúlt 22 napban 185%-ot emelkedett. Ahogy az áringadozások a többi kriptopénzre is átterjedhetnek, úgy az EOS, a Chainlink és a Tezos is jelentős áremelkedést tapasztalhat.  

EOS 

A 3 napos grafikon alapján az EOS egy dupla aljzatot rajzolt ki. Ez más néven „W” mintázatként ismert, mely a Fibonacci visszahúzódási érték 88,2%-nál alakult ki. Ez akkor rajzolódott ki, amikor szeptember 24-én 2,4 dollárig esett, október 9-én 3,37 dollárig emelkedett, majd október 23-án 2,53 dollárig csökkent az EOS értéke.  

A dupla aljzat előrevetítheti a piac lendületének átalakulását medvéről bikára. Azonban az EOS késő októberi bika lendülete úgy tűnik, kihunyt, emiatt lehet, hogy érvénytelenné vált a dupla aljzat mintázat.  

Az EOS a kereskedelmi határok között konszolidálódik a 12 órás grafikonon. A felső és alsó Bollinge-szalag 3,35 és 3,62 dolláron áll, ez szabja meg a határokat. A határokon belüli kereskedés magas kockázattal jár. Ez azzal magyarázható, hogy nehéz megjósolni merre mehet a kriptopénz értéke.  

Ahogy a Bollinger-szalagok szűkülnek a 12 órás grafikonon, úgy egyre valószínűbbé válik egy kitörés. Így bölcsebb lenne várni, míg kilépünk a sávokból, mielőtt kereskednénk.  

Ha 3,35 dollár alatt zár a kriptopénz, akkor a 3,1 és 2,7 dollárig támogaszszintekig süllyedhet.  

Másfelől, a kereskedelmi forgalom emelkedésével az EOS áttörheti a 3,62 dolláros ellenállási szintet, amely igazolhatja a 3 napos grafikon dupla aljzat mintázatát. Egy ilyen bikás lépéssel akár a 4,1 vagy 4,5 dolláros ellenállásig mehet az árfolyam.  

Chainlink (LINK) 

Szeptember közepe óta a chainlink hatalmas árrobbanást tapasztalt – több mint 120%-ot emelkedett az értéke. Szeptember 13-án 1,44 dolláron állt az értéke, ez mára 3,16 dollárra emelkedett.  

Jelenleg úgy tűnik, hogy a chainlink próbálja áttörni egy emelkedő háromszög kitörési pontját. Ez a kriptopénz egynapos grafikonján mutatkozott meg. Egy vízszintes vonal rajzolódik ki a csúcsokon, a mélypontok pedig egyre magasabbra kerülnek.   

A háromszög magasságának lemérésével egy 26%-os áremelkedésre számíthatunk. Ha a link lepattan a 2,84 dolláros támogatási szintről, akkor 3,6 dollárig emelkedhet.  

A 12 órás grafikon alapján az látszik, hogy a 38,2%-os Fibonacci visszahúzódási szintnek tartania kell magát ahhoz, hogy magasabbra törjön a link. Máskülönben a kriptopénz a következő támogatási szintig zuhanhat 2,66 és 2,51 dollár közé.  

A mozgóátlag konvergálási divergenciájával (MACD) kiszámítható egy irányzat útja és lendülete, ez a mutató jelenleg medvére váltott. Ugyanezen a grafikonon a 26-12 órás exponenciális mozgási átlag átlépte a 12-12 órás mozgási átlagot. Az átlépés azt jelzi, hogy az árfolyam csökkenésére számíthatunk.

Így a 38,2 %-os Fibonacci visszahúzódási szint szabhatja meg, hogy a link korrekcióra, vagy bikás robbanásra számíthat-e.

Tezos (XTZ) 

 tezos már jó ideje egy csökkenő párhuzamos csatornán belül konszolidálódott. Május 19-én 1,87 dolláron érte el maximumát. Mikor az értéke eléri a csatorna alját, hirtelen visszalő a csatorna közepére vagy tetejére. A csúcs elérésekor azonban mindig visszaesik a csatorna közepéig vagy aljáig.  

A kriptopénz jelenleg a csökkenő párhuzamos csatorna csúcsán áll, azonban elképzelhető, hogy kitörik belőle. A vásárlások növekedésével a tezos kiléphet konszolidációs szakaszából. Egy ilyen bika jel alátámaszthatja azt az elméletet, miszerint a csatorna egy jó jel.  

Ez egy ismétlődő mintázat, amely azt követően alakult ki, hogy a tezos majdnem elérte a 2 dollárt – ezt nevezik a zászlórúdnak. Ezt követte a jelenlegi konszolidációs időszak, mely a zászlót adja. Ez egy kitöréshez vezethet, a korábbi irányzattal megegyező irányba.

A zászlórúd magasságának megmérésével a technikai kirajzolódás alapján 78%-os áremelkedés várható, 2,17 dollárig.

Mindazonáltal, ha nem sikerül a csatornából való kitörés, akkor a csatorna közepéig vagy aljáig zuhanhatunk. A tezos egynapos grafikonja ellentétes képet mutat, a 12 órás grafikon sokkal pozitívabb.  

A 12 órás grafikonon az 50 és 38,2%-os Fibonacci visszahúzódási szint között mozog a tezos, a Bollinger-sávok pedig szűkülnek. A szűkülés alacsony ármozgásra utal, de általában magas áringadozást jósolnak.  

Ha a tezos a 38,2 %-os Fibonacci-szint felett zár, az kitörésre utalhat, akár a 78%-os szintig. Ez igazolná az egynapos grafikon bika jeleit.  

Ha a Fibonacci visszahúzódási érték 50%-a alatt zárunk, akkor további korrekció várható a 61,8%-os szintig, vagyis 0,9 dollárig. Az eladási nyomás növekedésével akár 78,6%-os szintig is visszahúzódhatunk, vagyis 0,64 dollárig.  

Olvastad már? Újabb kedvezmények a Bexpluson: tőkeáttételes kereskedés kriptoderivatívákkal

A piac kilátásai  

Jelenleg úgy tűnik, hogy számos kriptopénz áll fordulópont előtt. Annak ellenére, hogy a fent említett kriptodevizák mind pozitív képet festettek hosszabb időtávon, a forgalom hiánya érvénytelenítheti ezeket a kilátásokat.

Emiatt okos döntés lenne kivárni az ellenállási vagy támogatási szintek áttörését, mielőtt kereskednénk.  

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.