Az Egyesült Királyság kriptoipara új lendületet kapott a napokban, miután a törvényhozók vagyontárgyként határozták meg a digitális eszközöket.

Ez szabaddá teszi az utat a piaci szereplők előtt, hogy elinduljanak a tokenizáció és a kriptofejlesztések irányába.

A kriptoeszközök vagyontárgyak

 Miközben az USA tovább tétovázik, hogy eldöntsék, hogyan is kellene definiálniuk az értékpapírokat a kriptopénzek kapcsán, az angolok inkább úgy döntöttek, vagyontárgyként határozzák meg a kriptókat.

A Sir Geoffrey Vos, a Legfelsőbb Bíróság tagjának vezetésével zajlott panel-megbeszélés során egy jogi állásfoglalást is kiadott a testület. Ebben sok, a kriptoeszközökkel, és azok hátterét adó technológiákkal kapcsolatos bizonytalanságot tisztáztak.

A nyilvános vita egyik bevallott célja volt, hogy a lehető legegyértelműbben meghatározzák a digitális pénzeket,

Vos pedig így fogalmazott:

„Ezek a jogi kérdések most választ kaptak, így megalapoztuk a kriptoeszközök és az okosszerződések mainstream, jogszerű alkalmazhatóságát.”

Az állásfoglalás alapján a kriptoeszközök a vagyontárgyak minden jellemzőjével bírnak, így ugyanazok a jogi követelmények és szabályok vonatkozhatnak azokra.

Azt is meghatározzák, hogy milyen jellemzőkkel vagy tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy ilyen eszköznek:

„Digitális forma, kriptográfiai azonosítás, elosztott főkönyvi hálózat, decentralizált, konszenzus által irányított… ezekkel együtt is vagyontárgynak számítanak.”

Az iparág szereplői optimisták a döntéssel kapcsolatban, általánosan úgy véli mindenki, hogy ezzel növekedhet a kriptók és az okosszerződések elfogadottsága a szigetországban.

Emellett a tisztázott jogi helyzet stratégiai előnyt is jelent az országban működő blokkláncos startupok számára.

A Lawtech, az Egyesül Királyság joghatóságának a kormányzat által támogatott része tette meg a bejelentést.

Az igazgató, Jennifer Swallow így fogalmazott:

„Jó látni, hogy a jogrendszerünk alkalmazkodni tud a gyorsan változó technológiai környezethez, ez az állásfoglalás is ezt bizonyítja. Izgatottak vagyunk, hogy a részesei lehetünk ennek. Az ilyen kezdeményezések segítik a gazdasági növekedést, tiszta jogi környezetet teremtenek, és biztosítják a technológia evolúcióját.”

Ezután azzal folytatta, hogy a várakozások szerint a világ okosszerződés-piaca 2023-ra 300 millió dolláros üzletággá fog fejlődni, 2027-re pedig, a Világgazdasági Fórum előrejelzése alapján a globális GDP 10%-a blokkláncon lesz.

A panel-megbeszélés levezetője, Christina Blacklaws szintén pozitívan tekint a kriptoeszközök meghatározására:

„Az angol és a walesi jog végre nem problémázik azon, hogy egy új dolgot meghatározzon. A kriptó vagyontárgy, az okosszerződés pedig kötelezettség.”

Az USA éppen azzal van elfoglalva, hogy akadályokat gördítsen Kína elé, és ezért tétovázik a szabályozással. Az Egyesült Királyság viszont teljes gőzzel a blokklánc és a kriptó felé fordult.

Olvastad már? Venezuela petróban fizeti a karácsonyi bónuszt a nyugdíjasainak

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂