Nicholas Maduro, venezuelai elnök bejelentette, miszerint az idei karácsonyi bónuszt – amelyet az ország nyugdíjasai kapnak – a petro nevű nemzeti kriptopénzben folyósítják.

Ezt a Venepress nevű helyi hírügynökség osztotta meg Twitteren. Nem ez az alkalom az első, hogy Venezuela petrót ad a helyi nyugdíjasoknak.

Korábbi sajtóhírek szerint már tavaly decemberben is megtörtént, hogy az ország automatikusan átkonvertálta a nyugdíjasok plusz juttatásait kriptopénzbe, vagyis petróba.

A venezuelai gazdaság jövője?

Az állam 2018 februárjában tette lehetővé az elővásárlást, az indulást azonban már a kezdetektől a külföldi megfigyelők aggodalmai kísérték.

A petro már akkor halott projektnek bizonyult, mint centralizált, és adóssággal fedezett kezdeményezés. Mindenesetre a nemzeti kriptopénzt, és úgy általánosságban a kriptopénzeket egyre jobban erőltetik a kormányzat részéről.

Idén novemberben már Francisco Torrealba, az Alkotmányozó Nemzetgyűlés tagja is úgy vélekedik, a kriptopénzek idővel le fognak cserélni minden más pénznemet.

Venezuela kapcsán elmondta, miszerint az ország komoly kihívásokkal néz szembe, Maduro pedig a helyes útra lépett a petro létrehozásával.

A gondolatait azzal zárta, „minden ebből – vagyis a petróból – fog következni”.

Olvastad már? Nem kell bitcoin a lakossági befektetőknek

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Cập nhật tin tức và giá Bit


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂