A tegnapi nap során értékesítési nyomás hatására tovább estek a kriptopiacok. A bitcoin 8200 dollár körül állapodott meg.

A cikk írásakor a 20 legnagyobb kriptopénzből 19 szenvedett el jelentős veszteségeket. Csak a 17. helyen álló texos (XTZ) tudott ellenállni a medvék támadásának – őt továbbra is 1 százalék fölött kereskedik az elmúlt 24 órában a Coin360 adatai alapján.

A bitcoin nem tudta visszaszerezni 8500 dolláros pozícióját, és tegnap este tovább esett, 8104 dollárra.

A cikk írásakor a vezető kriptopénz árfolyama 8188 dolláron talált menedéket, amely enyhe korrekciót jelent a lokális minimumhoz képest.

A lépéssel a bitcoin visszatérhet 7400 dollárra

Bár a kriptopénz jelentős csökkenéseken esett át az elmúlt 7 napban – több mint 5 százalékos veszteséggel –, 30 napos teljesítménye még így is laposnak számít.

A mostani piaci lejtőt több elemző is úgy értelmezi, mint egy lehetséges visszatérési pontot a 7400 dolláros árszintre.

Ezzel ellentétben megint mások azt állítják, hogy a bitcoin jelenlegi mozgásai bullish trendre utalnak, egészen pontosan, hogy az árfolyam nagyjából az esetek 68 százalékában növekszik csak.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Distributed Lab társalapító-vezérigazgatója szerint a bitcoin árfolyama végük a zérót súrolhatja majd, ha megvalósul a tömeges elfogadottság.

Ez ether, vagyis a második legnagyobb kriptopénz 3,5 százalékot esett, 178 dollárra. A legnagyobb altcoin 7 napos intervallumot vizsgálva is hasonló eséseken van túl.

A harmadik helyen álló XRP 4,2 százaléknyit esett, jelenleg 0,254 dolláron kereskedik. Heti viszonylatban vizsgálva 6,8 százalékos zuhanásról beszélhetünk.

A cikk írásakor a CoinMarketCap szerint a teljes kriptopiac értéke kicsivel több mint 227 milliárd dollárra rúg.

Miközben a szakértők továbbra is azon vitatkoznak, vajon mennyit ér majd a közeljövőben a bitcoin, Tom Lee megerősítette jóslatát, miszerint 2022-re a 25 ezer dollár sem kizárt. Szerinte egy ilyen növekedés elérése nem lenne nehéz feladat.

Olvastad már? 3 tényező, amely megakadályozza a bitcoin 20 ezer dollárra való visszatérését

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂