Dr. Pavel Kravcsenko – a Distributed Lab vezetője, valamint a „Blockchain And Decentralized Systems” című könyv szerzője tegnap a BlockShow konferencián beszélt a bitcoin lehetséges veszélyforrásairól az intézmények tekintetében.

Arra a konklúzióra jutott, hogy a bitcoin végül pont az intézményi nyomás alatt roppanhat össze.

Érdekes elképzelésről van szó, ha figyelembe vesszük, hogy a kriptoközösség nagy része üdvözli az intézmények bitcoin iránti érdeklődését.

Mi, a Kriptoworldön szintén pozitívan tekintünk az olyan hírekre, amelyek a Bakkt és más intézményi szereplők sikereiről szólnak.

Fontos azonban tisztában lenni azokkal a kockázatokkal, amelyeket a hagyományos – kormányok és jegybankok által irányított – pénzügyi világ jelent a kriptopénzekre nézve. Ezek persze teljesen másképp gondolkodnak, a kriptovalutákra pedig fenyegetésként tekintenek.

De mégis hogyan zuhanhat a bitcoin értéke a nullára? Kravcsenko egyedi megközelítést alkalmazott:

„A bitcoin az első olyan pénz a történelemben, amely képes ellenállni a cenzúrával szemben. Nem hiszek az intézmények részéről való elfogadásról. Ha mindez mégis megtörténne, a bitcoin nem lesz többé ellenálló a cenzúrával szemben, ezen előny nélkül pedig 0-ra csökken az értéke.”

Más szavakkal, ha az intézmények nagy mértékben kezdenék el felhasználni a bitcoint, lehet, hogy csak egy újabb fiat pénzzé válna, és elveszítené versenyképessége legfőbb tényezőjét.

Az a helyzet, hogy a bankok felvették a versenyt – hozzáfogtak az új generációs tranzakciós rendszerek kifejlesztéséhez, az Európai Központi Bank arra sürget, hogy minél hamarabb tegyék lehetővé az azonnali pénzutalásokat.

Ebben a világban a szabadság maradt az egyik olyan tényező, amely megkülönbözteti a bitcoint a forinttól, az eurótól vagy a dollártól.

Egyedül az anonim tranzakciók – mint amilyenekkel a Zcash vagy a Monero rendelkezik – Bitcoinra történő implementálása ment meg minket az intézményi hatástól.

Olvastad már? Miért rossz befektetés a kriptók 99%-a?

Kravcsenko szerint a bitcoin egy esetleges betiltása valójában többet segítene, mint ártana.

Forrás: kryptomagazin.sk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂