Miért rossz befektetés a kriptók 99%-a?

-

Sok mindenen múlhat, mitől számít jónak egy befektetés a kriptopiacon. Az egyik faktor a likviditás, amely mind a hosszú távú emelkedés, mind a napi kereskedés szempontjából fontos.
Nemrégiben viszont kiderült, hogy nagyon kevés kriptopénznek van mérhető likviditása.

Mindössze 40 kriptoeszköz rendelkezik jelentős forgalommal

2017-ben, a kriptolufi növekedése közben tanácsok is érkeztek a befektetők számára. A csapat, a fehér könyvr, maga a projekt és az alkalmazott technológia is az ellenőrizendő dolgok listájára került.
Mára már más a helyzet. Szinte az összes altcoin hatalmas zuhanást tudhat maga mögött, függetlenül a csapattól vagy a technológiától.
Ez a komoly visszaesés főleg az ICO-szabályozások megszületése, és a spekulatív lufi kipukkanása miatt történt. Kevés túlélő maradt.
2019-re más kritériumokat figyelünk, hogy mitől jó egy befektetés. A likviditás pedig előkelő helyre került.
Ahhoz, hogy egy kriptopénz kereskedhető legyen, napi forgalomra van szüksége. Amelyiknek nincsen, az azt jelenti, hogy senki sem akar kereskedni vele. A CoinMarketCap majdnem 5000 projektet listáz, ezeknek pedig a 99%-a teljesen illikvid.
Willy Woo, ismert kriptopiaci elemző osztott meg csártokat arról, hogy mely projektek rendelkeznek volumennel, és melyek tekinthetők halott ügynek:

„A CMC 4978 coint listáz. Itt a volumen szerinti top 50 látható. A 40. helyezett alatt már mozgás sincs, így kimondhatjuk, hogy 4938 coin illikvidnek tekinthető.”


Ez a helyzet szintén érvényes a CMC-n listázott kriptók 99%-ára. A legtöbbjük halott projekt – leállt a fejlesztés, és más téren sem dolgoznak már rajtuk. Néhány ugyan még mutat némi aktivitást, frissítéseket adnak ki hozzájuk, de így sem akar kereskedni velük senki.
Valószínűleg azért nem, mert eddig még nem ért ide az altszezon. Viszont vannak olyan altok is, amelyek egykor előkelő helyet foglaltak el a kapitalizáció alapján, mostanra viszont belezuhantak a digitális érdektelenségbe.
Azt is meg kell jegyeznünk, hogy ezen projektek nagy része még csak nem is létezett három évvel ezelőtt – világított rá Erik Voorhees, a Shapeshift ügyvezetője.
Akkoriban a CMC 652 kriptopénzt listázott, szóval három év alatt a létszám több mint 7-szeresére növekedett. 2016 novemberében a top10-ben volt hat olyan kriptó is, amely mára teljesen bedőlt.

A likviditás királyai

A forgalomra visszatérve, értelemszerűen a Tether mutatja a legnagyobb likviditást, mint a legnépszerűbb stablecoin. A bitcoin és az ether a második, illetve a harmadik, a negyedik hely pedig a litecoiné.
A litecoin rengeteg FUD célpontja volt az elmúlt nyolc évben, mégis a kriptoszféra oszlopos tagja azóta is, miközben számtalan vetélytárs emelkedett fel, és bukott el.
Láthatjuk, hogy a top10 többi szereplője még rendelkezik volumennel, de a következő 30 már elég szerényen teljesít. A kérdés tehát továbbra is fennáll:
A fennmaradó több ezer altcoin jó befektetésnek számít egyáltalán?

Olvastad már? Tunézia központi bankja tagadja az „e-dinár”-ral kapcsolatos híreket

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!