Craig Wright saját magát a bitcoin feltalálójának tartja, így nem állnak távol tőle a nagy port kavaró kijelentések. A tavaly ilyenkor tett jóslata mégis kitűnhetnek a többi közül.

2019 novembere lett volna a vég

2018 novemberében Wright azt állította, hogy értesülései szerint a bitcoin és a litecoin lényegében „meg lesz gyilkolva.” Az állítás részese volt Wright feltevésének, miszerint a BTC név alatt futó kriptopénz nem az eredeti, Satoshi Nakamoto által megálmodott bitcoin.

Wright ezért arra készült, hogy saját kezével fogja megsemmisíteni a BTC-t a piacokon, de ezt csak 2020-ra tervezte.

Legújabb jóslata azonban jött és ment, csak 48 óta maradt, hogy beteljesüljön.

Jóslatát még a medve piac alatt mondta, azonban a BTC és az LTC nem halt meg. Valójában köszönik, jól vannak.

Mindeközben Wright eltűnt a Twiterről egy botrány után. Miután szüntelen támadás érte a kriptoközösség részéről, Wright perrel fenyegetett egyes kriptopénzekkel foglalkozó személyeket, köztük Hodlonautot és Peter McCormacket is.

Egy üzeneteit összegyűjtő bot támadása után azonban törölte minden bejegyzését.

Továbbra sem hihető, hogy Craig Wright lenne Satoshi Nakamoto

Közel egy évvel a jóslat után, a Dave Kleiman elleni per sem áll túl jól. Az elmúlt hónapok alatt Wright nem tudta bizonyítani, hogy birtokában állnak Satoshi Nakamoto privát kulcsai. Wright szintén nem tudta kifizetni a Kleimannal közös bitcoinokat, melyeket régen bányásztak.

A kriptopénz elpusztításáról csak annyit, hogy a bitcoin jelenleg 8800 dollár körül mozog. A litecoin 61,17 dollár körül áll, egy ideje stabilan.

Wright otthagyta a Bitcoin Cash-projekt támogatását, majd a bitcoin SV felé fordult. A BSV kitartó közösséggel bír, de nehéz elhinni, hogy 2020-ra leválthatja a bitcoint – pláne, hogy átvegye piacait. A BSV jelenleg 128 dollár körül mozog.

Wright már régóta harcol a Segwit és a kisebb blokkok ellen. Ehelyett a BSV esetében nagy blokkokkal próbálja megoldani a skálázhatóságot.

Azonban valós körülmények között az anonim csomópontok néha nem dolgoznak fel blokkokat egy bizonyos méret felett.

A BSV hálózata igyekszik kiépíteni több bányászt, akik rendelkeznek a megfelelő erőforrásokkal az átlagnál nagyobb blokkok feldolgozására.

Olvastad már? Fejlődik a CoinMarketCap likviditáskövetője: ez lehet az új fő mérték?

A BSV azt tervezi, hogy 2 GB-os méretre növeli a blokklimitet, azonban ezzel sok bányász kiárazódhat a piacról.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂