A titkosításra összpontosító grin koin 50 bitcoinnyi anonim adományt kapott általános pénzügyi alapjába november 11-én – egyesek szerint Satoshi állhat emögött.

Az adományt még aznap bejelentették a Grin Twitter-oldalán. Az adományozás Coinbase tőzsdén keresztül történt, az adományozó kifejezetten kérvényezte anonimitását, a Grin fejlesztője Daniel Lehnberg szerint.

„Szabad munka”, függetlenül

Lehnberg elmondta, hogy röviden beszélt az adományozóval. Fenntartja az anonimitását, de megosztotta az adakozó megjegyzéseit, például:

„A szándékaink nem gazdasági alapúak. A technológiáról és a protokollról szól. Kérem, hogy jó szolgálatot tegyen a GRIN fejlesztésére. Dolgozzatok továbbra is olyan keményen, mint eddig. Így jutalmazunk meg titeket, hogy szabadon dolgozzatok, anyagi függés nélkül.

Egyes híroldalak nem elégedtek meg ennyivel. Arról írnak, hogy az adakozó maga Satoshi Nakamoto, a bitcoin rejtélyes megalkotója lehet.

Az elméletet a litecoin alapító Charlie Lee is tovább fokozta egy Telegram-csoportbeszélgetésben. Elmondta, hogy a koinokat eredetileg 2010-ben bányászták ki, majd utalták egy tárcáról, amely közel 9 évig inaktív volt.

Lee azóta megerősítette, hogy az üzenete „csak vicc volt.”

Titkosítási innovációk

A Grin egy titkosított koin, amely a skálázhatóságra és a titkosításra összpontosít az úgynevezett Mimblewimble protokollal. Nevét a Harry Potter egyik varázsigéjéről kapta.

A Mimblewimble a Confidental Transactions nevű kriptográfiai protokoll módosított változata, amely lehetővé teszi a tranzakciók titkosítása mellett a hitelesíthetőségüket, hogy jobb adatvédelmet biztosítson, és megelőzze a dupla költést.

Idén nyáron a Grin átesett egy hard forkon, mely az első volt a hálózat januári indulása óta. Ez módosította a konszenzusalgoritmus egyes elemeit, hogy jobban ellenálljanak az ASIC bányászgépeknek.

Olvastad már? Hogyan kereskedjen a bitcoinnal

Októberben a Litecoin Foundation két javaslat tervezetét is bemutatta, melyek javítanának az adatvédelmen a Mimblewimble protokoll integrálása révén.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂