Egyáltalán nem titkos az, hogy a kriptovilágban extrém gazdag emberek is jelen vannak, akik nagy tőkéjüknek köszönhetően akkor manipulálhatnak a bitcoin árfolyamával, amikor csak akarnak.

A „leggazdagabb” bitcointárcában például jelenleg 151 000 bitcoin található, amely nagyjából 1,3 milliárd dollárnak felel meg.

Mivel a tárcacímek kódoltak, így nagyon nehéz megállapítani, hogy mégis kihez tartozik ez a nagy mennyiségű állomány. De vajon csakugyan van okunk aggodalomra a bitcoinbálnák manipulációival kapcsolatban?

A kriptomilliomosok irányítják a bitcoint

Mindössze 2000 pénztárcán található nagyjából az összes eddig kibányászott bitcoinnak 40 százaléka. A becslések szerint ez nagyjából 1000 emberrel hozható összefüggésbe.

Ahhoz azonban, hogy megtudjuk, pontosan kikről is van szó, meg kell várnunk, míg az illető személy erről felvilágosítást ad. Ezen felül lehetőség van arra is, hogy a tranzakciótörténetben valamilyen összefüggést keressünk a feltételezett tulajdonossal.

De vajon azt tudjuk-e, hogy kinek a tulajdonában áll a 10 leggazdagabb tárca?

Fentebb is olvasható, hogy a dobogót 151 000 bitcoin vezeti. A jó hír, hogy ennek tulajdonosát ismerjük.

Talán nem lövöm le a poént, ha azt mondom, hogy egy váltóhoz tartozik. Pontosabb a Huobihoz. Ezt onnan tudjuk, hogy a tőzsdének közzé kellett tennie a tárcacímeit. A 7. legnagyobb tárcát a Bitfinex birtokolja, egy fokkal lejjebb pedig a Binance egyik hidegtárcája található. A 10. helyen a Bittrex egy hidegtárcája áll.

A cikk írásakor a 4. helyen azonban rejtélyes wallet található – eddig mindössze egyetlen tranzakció valósult meg rajta. 2019. november 5-én erre a tárcára továbbították minden idők egyik legnagyobb bitcoinmennyiségét – 90 000 BTC-t.

Ettől kezdve semmilyen mozgás nem zajlott rajta le. A 2. helyezett szintén ismeretlen. Ezen a címen még október közepén valósítottak meg 100 000 BTC-nyi beutalást.

Anonim milliomosok a kriptoszférában

A leggazdagabb kriptomilliomosok között olyan ismert személyek is megbújnak, akik nem rendelkeznek a világ legnagyobb tárcájával. Több tárcára szétosztva azonban több bitcoinjuk van, mint amennyi a Huobi hidegtárcájában.

A Winklevoss-fivérek például megközelítőleg 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint birtokolnak. A két testvérnek szintén vannak olyan címei, amelyek a leggazdagabbak közé tartoznak.

Ennél a pontnál természetesen meg kell említenünk a Bitcoin-alapító Satoshi Nakamotót is, akinek tárcájában 1,1 millió bitcoin található.

Garvin Andresen kevésbé ismert személyiség kriptkörökben, sokan mégis a hálózat „társalapítójának” tartják, mivel 2010-ben részt vett a rendszer fejlesztésében.

Több oka is van annak, hogy a TOP10 tárcák között neki is van mit felmutatnia. Ezeket a walleteket egyébként a bitinfocharts.com weboldalon követhetitek nyomon.

Olvastad már? 2011 óta egyértelműen növekedő trendben van a bitcoin

Forrás: kryptomagazin.sk

Kimelt kép: QuoteInspector.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂