2011 óta egyértelműen növekedő trendben van a bitcoin

-

A bitcoin csártját megnézve, egyértelmű, emelkedő trendet látunk – dollárra vetítve ez évente átlagosan 2,2-szeres növekedést jelent.

Ön-beteljesítő jóslat

A bitcoin egyik nagy rejtélye, hogy a blokkjutalom-felezés nagy áremelkedést fog-e okozni. Ennek a lehetőségét még a szkeptikusok is látják.


A Bitcoin hálózata évről évre növekszik, és egyre több módon tekintik felhasználhatónak a való életben is. Egyre több fiat pénz áramlik be a piacra, sokféle irányból.
Vannak, akik bányászati befektetésként, megint mások tőzsdei spekulációként vagy fizetési megoldásként tekintenek rá. Mind az aktív címek száma, mind a tranzakciók mennyisége nő.

Felezés: most máshogyan fog történni?

Az, hogy a bitcoin be tud-e vonzani új embereket, új pénzt, még mindig kérdéses.
Ha a felezés utáni rali nem is úgy fog zajlani, ahogy várják, valamennyire biztos bikás lesz a mozgás. A felezés napja, 2020. május 15. eddig többféle előrejelzést inspirált, 16 000 és 60 000 dollár között.
A pénz jelenlegi beáramlásának mértékét nehéz megbecsülni, mivel több különböző forrásból érkezik. A fiat pénzek mellett stablecoinokkal is vásárolnak bitcoint.
Meg kell jegyezni viszont, hogy eddig a múltban a felezés után a bitcoin mindig jelentős áremelkedést tapasztalt.


Most még nem tudjuk előre, hogy ez így fog-e történni, önbeteljesítő jóslatként, vagy első alkalommal fog „csak” arányosan növekedni az árfolyam.


A bitcoin most éppen messze van a rekordártól, viszont sok jel utal a növekvő érdeklődésre. Különösen nagy emelkedés is lehetséges, ezek a várakozások a lehetséges kockázatokat is eltörpítik a befektetők előtt.
Pedig lehetséges a sokkal alacsonyabb árfolyam, vagy akár a nulla is. Mindenesetre a lehetséges nyereség miatt így is vannak, akik a vételre fogadnak.
Jelenleg a bitcoin lefelé tartva áttörte a 8800-as támaszszintet is.

Olvastad már? A bányászok befolyásolhatják a bitcoin ármozgásait?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A CoinPoker versenysorozatot indít, robbanhat a CHP token

A GambleFi szektor szupersztárja, a CoinPoker bejelentette garantált, 1 millió dolláros versenysorozatát. De mit jelent ez a cég és a CHP árfolyam számára? A GambleFi szektor...

Miért olyan megbízható a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia az utóbbi években robbanásszerűen terjedt el, különösen a pénzügyi szektorban, ahol a technológia a Bitcoin és egyéb kriptovaluták mellett vált ismertté. A...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.19.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) kétszámjegyű árfolyam-emelkedése az elmúlt 24 órában a Coinglass adatai szerint a Futures piacon néhány short pozíció felszámolását eredményezte. A SOL értéke a...

Arthur Hayes: A „kockázatos” stablecoin

Az Ethena mesterséges dollárja, az USDe az utóbbi időben robbanásszerű növekedést ért el, tekintettel az ellenállhatatlan hozamviszonyaira. Sőt, most már a stablecoinok között az első ötben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!