„Én csak egy jelentéktelen fickó vagyok, aki a billentyűzetet tapogatja, és lecserélhető vagyok. Ryoshi vagyok” – nyilatkozta korábban a Shiba Inu alapítója.

A Shiba Inu (SHIB) alapítója, Ryoshi távozott a közösségből, miután a héten törölte az összes tweetet és blogbejegyzést.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin (BTC) alapítójához, Satoshi Nakamotóhoz hasonlóan Ryoshi személyazonossága is ismeretlen maradt a projekt 2020 augusztusi indulása óta.

Emellett a Dogecoin (DOGE) alapítóihoz, Billy Markushoz és Jackson Palmerhez hasonlóan ők is távol tartották magukat a memecointól.

A vezető fejlesztők, például Shytoshi Kusama kijelentették, hogy a projekt folytatja „Ryoshi víziójának és tervének aktualizálását erre a nagy kísérletre”, azaz egy decentralizált memecoin ökoszisztéma kiépítésére.

Ryoshi többször is utalt arra, hogy végül le fog lépni, mivel gyakran lekicsinyelte jelentőségét és szerepét a Shiba Inuban.

Egy azóta törölt Medium bejegyzésben az alapító állítólag azt mondta:

„Már a kezdetektől fogva mondtam, hogy egy senki vagyok, nem vagyok fontos. A „személyazonosságom” leleplezésére tett erőfeszítések, még ha sikerrel is járnának, alulmúlnák a célt. Én csak egy jelentéktelen fickó vagyok, aki egy billentyűzetet tapogat, és lecserélhető vagyok. Én vagyok Ryoshi.”

Jelen állás szerint Ryoshi Twitter-fiókja még mindig fenn van, de minden aktivitását törölték, míg a Mediumon még mindig fent van két blogbejegyzés, amelyben búcsút int a ShibArmy-nak.

Néhány tag azonban azt sugallta, hogy ezek a bejegyzések egy csalótól származhatnak, aki Ryoshi nevével létrehozott egy új fiókot.

Az ötlet hihetőnek tűnik, mivel a Ryoshi blogjára mutató korábbi jelentésekben most a „felhasználó deaktiválta vagy törölte fiókját” üzenet olvasható, annak ellenére, hogy egy másik fiók is fenn van ugyanezzel a névvel és profilképpel.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

„Nem vagyok fontos, és egy nap minden értesítés nélkül eltűnök. Fogjátok a SHIBA-t és utazzatok felfelé frens” – áll az első bejegyzésben, míg a második hozzáteszi: „Minden Shibarmy Ryoshi. Nem valakit képvisel, hanem a Shibarmy dicsőségét! VÉGE.”

Függetlenül a lehetséges tom-foolery-től a Mediumon, Shytoshi Kusama kedden egy blogbejegyzést tett közzé, amelyben elbúcsúzott Ryoshitól, és megismételte az alapító víziója iránti elkötelezettségét a projekt továbblépésével kapcsolatban:

„Ryoshi ethosza, hogy névtelen maradjon, és ne legyen beleszólása a Shib irányába, még misztikusabbá és lenyűgözőbbé teszi a mítoszunkat. A semmiből építkeztünk, soha nem fizettünk egy tőzsdén a jegyzésért, és exponenciális növekedéssel forradalmasítottuk a ‘mém’ tokeneket”.

„Shib, Leash, Bone, Treat, ShibaSwap, Shi, Shibarium. Figyeljük meg a LOKÁLIS Shib területek (meetupok) koncepcióját is, mint amilyeneket a ShibaZone-ban látunk, és végül a Shibaconban. Számomra ez utóbbi két szempont a növekedésünk része, és minden más projektünk támogatja vagy használja a fentiek közül egyet vagy többet” – tette hozzá a bejegyzés.

Figyelemre méltó, hogy a hír nem befolyásolta negatívan a SHIB árfolyamát, a memecoin 3,1%-ot erősödött az elmúlt 24 órában, és nagyjából 0,00001209 dolláron áll.

Bár az eszköz a 2021. október végi 0,00008616 dolláros történelmi csúcs óta 86%-ot esett, a SHIB összességében még mindig 54%-ot emelkedett a 12 hónappal ezelőtti szinthez képest, ami nem sok jelentős eszközben megismétlődött.

Olvastad már? Zöldbe fordult a kriptopiac, a bitcoin is 30.000 dollár fölött

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!