Zöldbe fordult a kriptopiac, a bitcoin is 30.000 dollár fölött

-

A szélesebb piac fellendülése közepette a Bitcoin árfolyama vasárnap késő este 30.700 dollár feletti heti csúcsra emelkedett.
A kriptopiacok viharos hónapja után a Bitcoin (BTC) arra készült, hogy kilenc hetes rekordra hosszabbítsa meg veszteséges sorozatát.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezt a forgatókönyvet azonban csak hajszál híján sikerült elkerülni, miután a vezető kriptopénz vasárnap a késői órákban megugrott, és 30.723 dolláros hétnapos csúcsra emelkedett.
Bár egy szerény korrekció nyomán a bitcoin a cikk írására 30.594 dollárra esett vissza, a CoinMarketCap szerint még így is 5,5%-kal magasabb az árfolyama az elmúlt naphoz képest.
A legutóbbi pozitív hangulat ellenére a Coinglass adatai azt mutatják, hogy a bitcoin ebben a hónapban eddig 18,63%-kal csökkent, miután áprilisban 17,3%-os veszteséget szenvedett el.
A fő kérdés most az, hogy az iparág legnagyobb eszköze meg tudja-e tartani a lendületét a legutóbbi árfolyamakció után.
A CoinShares friss jelentése szerint a TerraUST stabilcoin közelmúltbeli összeomlása miatt a befektetők a bitcoint részesítik előnyben, a válaszadók 39%-a szerint a vezető kriptopénznek vannak a legmeggyőzőbb növekedési kilátásai.
„A piacokon már régóta esedékes egy megkönnyebbülési rali” – mondta Hayden Hughes, az Alpha Impact közösségi média kereskedési platform vezérigazgatója a Bloombergnek.

„A Bitcoin épp most ment át nyolc egymást követő héten a piros tartományon, és technikailag túladottá vált olyan szintekre, amelyeket hagyományosan csak a medvepiacok alján látunk.”

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Bitcoin vonzása a piacra

A piac többi része hétfő reggel is többnyire zöldben van.
Az Ethereum (ETH), a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz 6,6%-os emelkedést mutat az elmúlt napban, és jelenleg valamivel 1900 dollár felett kereskednek vele a CoinMarketCap szerint.
Ez nem volt elég ahhoz, hogy az ETH-t a zöld zónába vigye a heti grafikonon – a coin még mindig 7,35%-os mínuszban van az elmúlt hét napban.
Máshol a top 10 legnagyobb kriptopénzek között a Cardano (ADA) a nap legnagyobb erősödője 11,8%-os emelkedéssel, amelyet a Solana (SOL) követ, amely 8,3%-kal emelkedett az elmúlt 24 órában.

Az Ethereumhoz hasonlóan azonban az ADA és a SOL is mínuszban van az elmúlt héten, 5%-kal, illetve 12,4%-kal csökkentek.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!