Ismét alacsonyak az Ethereum tranzakciós díjai

-

Az Ethereum hálózati átlagdíja több mint tíz hónapja a legalacsonyabb értékre esett, miután a díjak vasárnap délután tranzakciónként 2,96 dollárra csökkentek.
Utoljára tavaly július 11-én csökkentek a díjak 3 dollár alá. Ráadásul a medián díjak még olcsóbbak, hiszen a május 29-i tranzakciós díj 0,00086 éter körül van, ami 1,56 dollárnak felel meg egy átutalásért.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum tranzakciós díjai jó ideje nem voltak ilyen alacsonyak.
A kriptós sajtó már február közepe óta beszámolt a jó hírről, hogy a gázköltségek február közepe óta csökkennek, március első hetében pedig az Ethereum tranzakciós díjak alig nem is nagyon mentek 10 dollár fölé.
Utoljára 2021. július 11-én, azaz nagyjából tíz hónappal ezelőtt csökkentek az átlagos ETH-díjak 3 dollár alá.
Valójában 2021 júliusában néhány hét alatt az Ethereum első rétegű (L1) hálózatát használó átlagos gázköltségek átutalásonként legtöbbször 3 dollár alatt voltak.
Amellett, hogy az átlagos ethereum díjak új mélypontra estek, a medián gázköltségek is nagyot estek ezen a héten.
Például 2022. március 8-án a medián díj 0,0014 ETH vagy 3,73 dollár volt átutalásonként, ma pedig 0,00086 ether vagy 1,56 dollár.
Továbbá, egy Opensea eladás költsége a felső határon körülbelül 10,63 dollár, míg az alacsonyabb díjnál 10,26 dollár.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az érmék cseréje egy decentralizált tőzsdei (dex) platformon, mint például az Uniswap, ma 9,69 dollárba kerül a felső határon, míg az alsó határon 9,36 dollárba kerülhet tranzakciónként.
Egy ERC20 token, például az USDT vagy USDC mozgatása körülbelül 4,37 dollárba kerül átutalásonként. Ami az Ethereum összesített 24 órás ETH bányászati jutalmát illeti, a bányászok május 29-én, vasárnap körülbelül 50 241 489 $-t húztak be.
Ez körülbelül 94,7%-a a bitcoin (BTC) bányászok által vasárnap megszerzett díjaknak, mivel a bitcoin bányászok 53 035 200 dollárnyi BTC bányászjutalmat szereztek az elmúlt 24 órában.
Az ether küldésének második rétegbeli (L2) átutalási díjai szintén meglehetősen alacsonyak voltak vasárnap. A Zksync tranzakciók körülbelül 0,04 dollárba kerülnek küldésért és 0,09 dollárba swapért.
A Loopring ether tranzakciós díjai ugyanilyenek, 0,04 dollár átutalásonként, de egy token swap 0,45 dollárba kerül a Loopring használatával.
Az Optimism használata 0,12 dollárba kerül átutalásonként, az Arbitrum One kihasználásával pedig 0,23 dollárba kerül ETH-t mozgatni.
A Boba Network tranzakciós díja jelenleg 0,17 dollár, és egy token cseréje a Boba használatával 0,35 dollárba kerül.

Amikor az ETH-díjak alacsonyak, akkor jó alkalom a tranzakcióra, ha ethert vagy ERC20-at kell mozgatni, tokeneket kell cserélni, vagy eladást kell lebonyolítani egy NFT piactéren.

Olvastad már? Zöldbe fordult a kriptopiac, a bitcoin is 30.000 dollár fölött

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 03.31.

Prémium Ethereum Az Ethereum ismét 1.800 dollár alatt kereskedett, mivel az áraknak nem sikerült kitörniük a közelmúltban kialakult kulcsfontosságú ellenállási pontról. A csütörtöki 1.827 dolláros csúcsot követően az...

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!