Tartós lesz a kriptopiac bikafutása?

-

A kriptopiac októberben kiszabadult az alacsony volatilitási rendszerből, és a vezető eszközök közül több is a legjobb teljesítményt nyújtotta 2022 májusa – a medvepiac hivatalos kezdete – óta.

A bikapiac kezdete?

A piaci rali a világ legnagyobb kriptoeszközének, a Bitcoin (BTC) havi nyereségét 28,34%-ra emelte a Galaxy digitális eszközkezelő jelentése szerint.

Sőt, az iparági irányadó Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI) több mint 20%-kal emelkedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ugrás elsősorban arra az optimizmusra épült, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) esetleg jóváhagyja a Bitcoin spot ETF-kérelmeket.

A dráma valójában akkor kezdődött, amikor a számos kérelem egyikének jóváhagyásáról szóló meg nem erősített hírek a BTC-t közel 30.000 dollárig repítették.

Bár a híreket a várakozásoknak megfelelően cáfolták, a volatilitás és a hirtelen megugrás miatt sok szakértő úgy tekintette az epizódot, mint egy „főpróbát” az esetleges jóváhagyás előtt.

Azóta a BTC tovább mozdult felfelé, és a CoinMarketCap szerint a cikk megjelenésének időpontjában 36.245 dolláron kereskedtek vele.

A hangulatot a szakértők és a digitális piacot nyomon követő entitások pozitív előrejelzései alakították.

A Bloomberg 90%-ra tette a jóváhagyás esélyét január 10-re, az első kérelem benyújtásának legkorábbi határidejére.

Mit jelent a Bitcoin spot ETF jóváhagyása a piac számára

A Galaxy-jelentés egy listát vázolt fel a valószínű forgatókönyvekről, hogy a jövőben mikor hagyják jóvá a kérelmeket.

A történelemből kiindulva azt vetítették előre, hogy a piac fokozott volatilitást fog tapasztalni az ezt követő időszakban.

Ráadásul a jogi könnyítés miatt a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) spot ETF-é válásának esélye is nagy volt. Az esetleges átalakítás azonban lefelé irányuló nyomást is eredményezhet.

Ennek oka az volt, hogy a meglévő részvényesek dobnák részvényeiket, és a letétben tartott BTC-ket a piacra engednék, hogy tőkéhez jussanak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ráadásul az ETH a Bitcoinhoz képest alacsonyabb növekedést produkált, amit az alacsony, 0,052-es ETH/BTC arány is mutat.

A dolgok azonban drasztikusan megváltozhatnak, mivel a tapasztalt befektetők a Bitcoin jóváhagyása után az ETH felé hajolhatnak.

Bár kevesebb nyilvánosságot kapott, az ETH szintén részt vett a spot ETF-ek versenyében.

Eközben a Bitcoin továbbra is meglovagolta a bikapiacot. A Bitcoinra tett bikás fogadkozások száma tovább nőtt.

A Open Interest (OI) is 7,2 milliárd dollárra ugrott a Santiment elemző cég szerint.

Olvastad már? Most van itt az ideje Bitcoint venni? Egyes mutatók szerint igen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ferrari az USA után Európában is alkalmazza a kriptofizetéseket

A Ferrari e hónap végétől elfogadja a kriptovaluta fizetéseket Európában. A lépés az amerikai piacon való sikeres használat után következik. A kriptovaluták továbbra is a mainstream...

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!