Ripple vs SEC: A jogi csata legújabb fordulata

-

A Ripple már látott néhány győzelmet a SEC elleni perben, de úgy tűnik, az ügynek még nincs vége.

A SEC kérelmét, hogy vitassák a Ripple elleni úttörő vereségét, elutasították, és a SEC Brad Garlinghouse és Chris Larsen Ripple-vezetőkkel szembeni követeléseit is elutasították.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezzel érvénytelenítették a 2024-re tervezett tárgyalást. A kripto jogi szakértők szerint a Ripple most a „kártérítési” fázisban van.

A CryptoLaw alapítója, John Deaton egy 99,9%-os győzelmi forgatókönyvet vázol fel a Ripple számára, amelyben 20 millió dollár vagy annál kevesebb büntetést fizet.

A Ripple és a SEC hamarosan megkezdi a per következő szakaszát, mivel mindkét fél benyújtotta Torres bírónak a javasolt ütemtervet a jogorvoslati feltárásra és a tájékoztatásra vonatkozóan.

Amint az a James K. Filan által megosztott dokumentumban szerepel, a SEC a bíróság által kiadott ütemtervet követő 90 napot javasolt a korrekciós intézkedésekkel kapcsolatos felderítésre.

Az SEC bizonyos, a panasz benyújtása utáni időszakra vonatkozó felfedezéseket kíván kezdeményezni, amelyeket relevánsnak tart a jogsértés megszüntetésére és a pénzbeli jogorvoslatra vonatkozó követelései szempontjából, és amelyek ellen a Ripple kifogást emelhet.

A felek abban is megállapodnak, hogy a Ripple legkésőbb az ütemezési végzés meghozatalát követő 45 napon belül megküldheti az SEC-nek a Bracco jelentés helyettesítő változatát, és hogy az SEC az ütemezési végzéstől számított 90 napon belül meghallgathatja Anthony M. Braccót, aki az év elején tanúskodott.

A dokumentum szerint a SEC bármikor, de legkésőbb 30 nappal a jogorvoslati felderítési időszakot követően benyújthatja a jogorvoslattal kapcsolatos beadványát.

A Ripple-nek 30 nappal később kell benyújtania az ellenvetését, a SEC-nek pedig 15 nappal később kell válaszolnia.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Pozitív fejlemény, hogy a Ripple CBDC Innovate Challenge keretében 140 000 dollárt ítélt oda három CBDC alkalmazás számára, akik a fődíjat nyerték.

Nemrég ért véget a Ripple második éves CBDC Innovate versenye, egy kétfázisú kihívás, amely lehetővé teszi vállalatok, vállalkozások és egyéni fejlesztők számára, hogy központi banki digitális valuta (CBDC) alkalmazásokat tervezzenek, és amely lelkesedést váltott ki a globális CBDC közösségben.

Olvastad már? A legjobb kriptók, amelyek hamarosan az egekbe emelkednek – Bitcoin (BTC), Cardano (ADA), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!