Most van itt az ideje Bitcoint venni? Egyes mutatók szerint igen

-


Vendégbejegyzés


A Bitcoin (BTC) árfolyama az elmúlt hónapban több, mint 33%-kal emelkedett, és sikerült átlépnie a kritikusnak számító 35.000 dolláros szintet.

A Bitcoin hullámzó árát szemlélve viszont a befektetők jogosan gondolkodnak azon, hogy vajon ez-e a megfelelő idő a csatlakozásra, vagy inkább jobb kivárni, hogy mi fog történni, majd egy alkalmasabb belépési pontot választani. 

Ez a cikk a Bitcoin technikai elemei közül a heti Relatív Erősség Indexre (RSI) fókuszál annak érdekében, hogy kiderítse, a jelenlegi szintek hívogatnak-e egyáltalán vásárlásra. 

A Bitcoin ára több mint 100%-ot nőtt az év eleje óta – De vajon kitart az érme lendülete?

A cikk írásának időpontjában a BTC 36.859 dollár körül kapható, és szerencsés módon az ezt megelőző három hetet is meglehetősen bikás hangulatban zárta. 

 

Forrás: coinmarketcap.com

Az érme 2022 májusa óta most áll a legmagasabb szinten, és több mint 112%-os emelkedést könyvelhetett el (YTD).

A CoinMarketCap adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin piaci kapitalizációja 772 milliárd dollár fölé emelkedett, és a Crypto Fear & Greed Index is a „Greed” területen nyugszik.

 

Forrás:alternative.me

Ezek a mutatók egyértelműen mutatják a befektetők BTC iránti kiemelt érdeklődését.

Persze ezeket az erős heteket elnézve máris megindul a találgatás arról, hogy a BTC árfolyama visszatér-e nyugalmi állapotába az eljövendő időszakban, vagy sem. 

Az egyik neves YouTube elemző, a 235 000 fős követőtáborral rendelkező Austin Hilton egy nemrégi videójában pontosan erről beszél. 

Hilton kifejti, hogy a Bitcoin napi RSI-je túlvett területre lépett, ami az emelkedéssel tarkított időszak után előrejelezhet egy árkorrekciót. 

Hilton utalt Scott Melker közelmúltbeli tweetjére is, amiben reményt nyújt a Bitcoin-tulajdonosoknak.

Azt a tényt, hogy a heti RSI nemrég meghaladta a 70-et, ami túlvett állapotokra utal, Melker sem hallgatja el, de felidéz egy hasonló helyzetet 2020-ból.

Akkoriban a Bitcoin heti RSI-je 12 000 dollár környékén lépett a túladott szintre, az érme viszont megállíthatatlanul tovább szárnyalt és a következő fél évben elérte a 65 000 dollárt.

 

 

Forrás: Tradingview

Érdemes megemlíteni, hogy mindez nagyjából az évnek ugyanabban az időszakában történt, mint most, így gyakorlatilag akár ezúttal is kibontakozhat egy hasonló forgatókönyv.

Sőt, ez erős összhangban volna a 2024-es BTC felezési eseménnyel. 

Végeredményben Hilton és Melker elemzése arra céloz, hogy a heti RSI-mérőszám jelezheti a BTC jövőbeni emelkedését, és ez megállhatja a helyét a túlvett állapot ellenére is. 

Ugyan a Bitcoin mostanában inkább az oldalazó trendre hajaz, az elemzők meglehetősen optimistán az emelkedés folytatására szavaznak. Melker szerint ráadásul a mozgástér végtelen.

A megújuló piaci optimizmus több új Bitcoin-témájú tokent kelt életre 

Úgy véljük, hogy a Bitcoin mellett néhány altcoin is profitálhat a pozitív piaci hangulatból.

Ilyen például a Bitcoin Cash (BCH) is, mely az elmúlt hónapban mintegy 14,60%-kal emelkedett.

Forrás: coinmarketcap.com

A BCH token többnyire a Bitcoinnal párhuzamos mozgást vesz fel, és profitál annak nagy lendületéből.

Ám egy másik Bitcoin-témájú alternatíva is figyelmet érdemel, ez pedig a Bitcoin ETF token (BTCETF).

bitcoin

Ahogy a neve is elárulja, a Bitcoin ETF token célja az, hogy profitáljon az Egyesült Államokban jóváhagyásra kerülő BTC spot ETF körüli felhajtásból, és befektetési lehetőséget biztosítson.

A token alkotói az előértékesítési fázis során már több mint 136 000 dollárt gyűjtöttek össze.

Mivel a BTCETF értékére hatással lehet a Bitcoin teljesítménye, spekulatív lehetőséget kínálhat azoknak a befektetőknek, akik készek kihasználni spot ETF jóváhagyásának hatásait.

Nézd meg a Bitcoin ETF előértékesítését most

Végül,de nem utolsósorban a Bitcoin Minetrix-re (BTCMTX) is érdemes egy pillantást vetni, hiszen ez az új altcoin is sokat profitálhat a Bitcoin friss lendületéből. 

A Bitcoin Minetrix platform egy olyan újító „Stake-to-Mine” mechanizmussal rendelkezik, amely a hétköznapi befektetők számára is megnyitja a BTC bányászat kapuját, plusz a BTCMTX natív token lekötési lehetősége is több, mint csábító.

A már említett a YouTuber, Austin Hilton a Bitcoin Minetrixet is ajánlotta egy Tweetben azzal a felhanggal, hogy „ilyet még nem láttál”.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését most

A Bitcoin Cash (BCH), a Bitcoin ETF, és a Bitcoin Minetrix nagyszerűen bemutatják, hogy milyen sokat profitálhat a kriptopiac a Bitcoin árfolyamának mozgásából. 

Annyi bizonyos, hogy a befektetők rajta tartják majd a szemüket ezeken a kriptókon, hogy lássák, képesek-e továbbra is profitálni a BTC növekedéséből.

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!