Most van itt az ideje Bitcoint venni? Egyes mutatók szerint igen

-


Vendégbejegyzés


A Bitcoin (BTC) árfolyama az elmúlt hónapban több, mint 33%-kal emelkedett, és sikerült átlépnie a kritikusnak számító 35.000 dolláros szintet.

A Bitcoin hullámzó árát szemlélve viszont a befektetők jogosan gondolkodnak azon, hogy vajon ez-e a megfelelő idő a csatlakozásra, vagy inkább jobb kivárni, hogy mi fog történni, majd egy alkalmasabb belépési pontot választani. 

Ez a cikk a Bitcoin technikai elemei közül a heti Relatív Erősség Indexre (RSI) fókuszál annak érdekében, hogy kiderítse, a jelenlegi szintek hívogatnak-e egyáltalán vásárlásra. 

A Bitcoin ára több mint 100%-ot nőtt az év eleje óta – De vajon kitart az érme lendülete?

A cikk írásának időpontjában a BTC 36.859 dollár körül kapható, és szerencsés módon az ezt megelőző három hetet is meglehetősen bikás hangulatban zárta. 

 

Forrás: coinmarketcap.com

Az érme 2022 májusa óta most áll a legmagasabb szinten, és több mint 112%-os emelkedést könyvelhetett el (YTD).

A CoinMarketCap adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin piaci kapitalizációja 772 milliárd dollár fölé emelkedett, és a Crypto Fear & Greed Index is a „Greed” területen nyugszik.

 

Forrás:alternative.me

Ezek a mutatók egyértelműen mutatják a befektetők BTC iránti kiemelt érdeklődését.

Persze ezeket az erős heteket elnézve máris megindul a találgatás arról, hogy a BTC árfolyama visszatér-e nyugalmi állapotába az eljövendő időszakban, vagy sem. 

Az egyik neves YouTube elemző, a 235 000 fős követőtáborral rendelkező Austin Hilton egy nemrégi videójában pontosan erről beszél. 

Hilton kifejti, hogy a Bitcoin napi RSI-je túlvett területre lépett, ami az emelkedéssel tarkított időszak után előrejelezhet egy árkorrekciót. 

Hilton utalt Scott Melker közelmúltbeli tweetjére is, amiben reményt nyújt a Bitcoin-tulajdonosoknak.

Azt a tényt, hogy a heti RSI nemrég meghaladta a 70-et, ami túlvett állapotokra utal, Melker sem hallgatja el, de felidéz egy hasonló helyzetet 2020-ból.

Akkoriban a Bitcoin heti RSI-je 12 000 dollár környékén lépett a túladott szintre, az érme viszont megállíthatatlanul tovább szárnyalt és a következő fél évben elérte a 65 000 dollárt.

 

 

Forrás: Tradingview

Érdemes megemlíteni, hogy mindez nagyjából az évnek ugyanabban az időszakában történt, mint most, így gyakorlatilag akár ezúttal is kibontakozhat egy hasonló forgatókönyv.

Sőt, ez erős összhangban volna a 2024-es BTC felezési eseménnyel. 

Végeredményben Hilton és Melker elemzése arra céloz, hogy a heti RSI-mérőszám jelezheti a BTC jövőbeni emelkedését, és ez megállhatja a helyét a túlvett állapot ellenére is. 

Ugyan a Bitcoin mostanában inkább az oldalazó trendre hajaz, az elemzők meglehetősen optimistán az emelkedés folytatására szavaznak. Melker szerint ráadásul a mozgástér végtelen.

A megújuló piaci optimizmus több új Bitcoin-témájú tokent kelt életre 

Úgy véljük, hogy a Bitcoin mellett néhány altcoin is profitálhat a pozitív piaci hangulatból.

Ilyen például a Bitcoin Cash (BCH) is, mely az elmúlt hónapban mintegy 14,60%-kal emelkedett.

Forrás: coinmarketcap.com

A BCH token többnyire a Bitcoinnal párhuzamos mozgást vesz fel, és profitál annak nagy lendületéből.

Ám egy másik Bitcoin-témájú alternatíva is figyelmet érdemel, ez pedig a Bitcoin ETF token (BTCETF).

bitcoin

Ahogy a neve is elárulja, a Bitcoin ETF token célja az, hogy profitáljon az Egyesült Államokban jóváhagyásra kerülő BTC spot ETF körüli felhajtásból, és befektetési lehetőséget biztosítson.

A token alkotói az előértékesítési fázis során már több mint 136 000 dollárt gyűjtöttek össze.

Mivel a BTCETF értékére hatással lehet a Bitcoin teljesítménye, spekulatív lehetőséget kínálhat azoknak a befektetőknek, akik készek kihasználni spot ETF jóváhagyásának hatásait.

Nézd meg a Bitcoin ETF előértékesítését most

Végül,de nem utolsósorban a Bitcoin Minetrix-re (BTCMTX) is érdemes egy pillantást vetni, hiszen ez az új altcoin is sokat profitálhat a Bitcoin friss lendületéből. 

A Bitcoin Minetrix platform egy olyan újító „Stake-to-Mine” mechanizmussal rendelkezik, amely a hétköznapi befektetők számára is megnyitja a BTC bányászat kapuját, plusz a BTCMTX natív token lekötési lehetősége is több, mint csábító.

A már említett a YouTuber, Austin Hilton a Bitcoin Minetrixet is ajánlotta egy Tweetben azzal a felhanggal, hogy „ilyet még nem láttál”.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését most

A Bitcoin Cash (BCH), a Bitcoin ETF, és a Bitcoin Minetrix nagyszerűen bemutatják, hogy milyen sokat profitálhat a kriptopiac a Bitcoin árfolyamának mozgásából. 

Annyi bizonyos, hogy a befektetők rajta tartják majd a szemüket ezeken a kriptókon, hogy lássák, képesek-e továbbra is profitálni a BTC növekedéséből.

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!