A Bitcoin a 40.000 dollárral néz farkasszemet

-

A Bitcoin (BTC) 37.999 dollárig történő emelkedése a coin legmagasabb pontját jelentette, amit az év kezdete óta elért az árfolyam.

Ennek eredményeként a kereskedők a BTC árfolyamának csökkenésére fogadtak, derült ki a Santiment adataiból.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Santiment szerint a Bitcoin értékének 37%-os 30 napos emelkedése azt eredményezte, hogy több long pozíció nőtt, mint short.

A long pozíció nyitása azt jelenti, hogy a kereskedő arra számít, hogy az eszköz árfolyama emelkedni fog, és közben profitál belőle.

A short pozíció ennek az ellenkezőjét jelenti, ami az árfolyam várható csökkenését jelzi.

A Santiment adataiból készült on-chain elemzés azt mutatta, hogy a nyitott bikás pozíciók az elmúlt három hónapban voltak a legmagasabbak.

Nincs visszavonulás, nincs megadás

A bikás pozíciókhoz hasonlóan a Open Interest is 7,2 milliárd dollárra ugrott. Az Open Interest a piacon lévő, forgalomban lévő határidős szerződések teljes volumene.

Ha növekszik, az azt jelenti, hogy több likviditást szánnak egy eszközre. A csökkenés azt is jelenti, hogy több pozíciót zárnak.

Az emelkedő árfolyam mellett a Open Interest emelkedése azt jelenti, hogy elegendő erő áll a BTC folyamatos emelkedésének hátterében. A mutató azt mutatta, hogy a kereskedők akár 40.000 dollárt is megcéloztak.

Ezenkívül a piacon jelenleg a Fear of Missing Out (FOMO) felfogás létezik.

A FOMO egy olyan pszichológiai érzés, amikor az emberek (befektetők és kereskedők) irracionális döntéseket hoznak a potenciális nyereségek kihagyásával járó nyugtalanság miatt.

Ezt erősítette a Bitcoin fear and greed index. A Glassnode szerint a Bitcoin fear and greed index a cikkírás idején 74 volt.

Ez a mérőszám nullától 100-ig terjed. Célja szintén a befektetők hangulatának értékelése.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Ha az érték közelebb van a nullához, az azt jelenti, hogy rendkívüli félelem van.

Ezzel szemben a 100-hoz közelebbi érték extrém mohóságot jelent. E számok között vannak a semleges értékek, amelyek határozatlanságot jeleznek.

A Bitcoin fear and greed index értékelése magas mohóságot (zöld színű) mutatott a piacon. Ezért nem biztos, hogy jó lenne belépőt keresni a piacra, mivel az túlhevült.

A shortolóknak tartaniuk kell

A kapzsiságtól függetlenül a likvidációs szintek a megjelenési időpontban azt jelezték, hogy nem biztos, hogy közel van egy számottevő zuhanás.

Ezek a szintek jellemzően a margin számlákhoz és nem a spot kereskedőkhöz kapcsolódnak.

A definíció szerint a likvidációs szintek olyan becsült árszintek, amelyek a kereskedők pénzeszközeinek eltörléséhez vezethetnek.

A HyblockCapitals adatai alapján értékelésünk azt mutatta, hogy a magas tőkeáttétellel rendelkező, 35.032 dolláros árfolyamot megcélzó short pozíciókat fenyegetheti a pozíció kényszerű lezárása.

Forrás: HyblockCapital

A BTC/USD 4 órás grafikonja szerint úgy tűnik, hogy a Bitcoin 40.000 dollárig tartó emelkedését nem lehet megállítani.

Ezt a következtetést az Awesome Oscillator (AO) is megerősítette.

A szerkesztés idején az AO 1271-re ugrott, ami azt jelzi, hogy a rövid távú mozgóátlag nagyobb, mint a hosszabb távú.

Az AO növekvő zöld sávjai azt is jelzik, hogy a vevők teljes mértékben uralták a piacot. Így a Bitcoin medvék számára nehéz lehet jelentős nyereséget elérni.

bitcoin
Forrás: TradingView

Ha a támasz kitart és a vásárlási nyomás megnő, a Bitcoin árfolyama meghaladhatja a 37.000 dollárt, és a 40.000 dollárig tartó utazás szinte teljesen eldőlt.

Olvastad már? Miért nem érhet véget egyhamar Solana győzelmi sorozata?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!