Fegyveres rablók vadásznak a bitcoin-tulajdonosokra Svédországban

-

A helyi médiában megjelent híradások alapján több esetben is kifejezetten a bitcoint akarták megszerezni az elkövetők, akik betörtek a tulajdonosok otthonába, és fegyverrel kényszerítették őket a kriptopénzeik átadására.

A hírek szerint ez azért történhetett meg, mert az ország törvényei alapján az adózási adatok és a lakcím nyilvánosan hozzáférhető bárki számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptoközösségben ismert influenszer, Eric Wall a közösségi médiában osztotta meg, hogy két újabb eset is napvilágot látott Svédországban, amely során a bűnözők megkötözték, megkínozták, majd kirabolták az áldozataikat, azok saját otthonában.

A bűnözők stílusa, és az eset lefolyása mindkét esetben egyforma volt.

„A hét elején egy középkorú házaspárt ejtettek foglyul az otthonában, majd fizikailag bántalmazták őket, hogy rábírják a bitcoinjuk átadására. Órákon keresztül tartott az eset, és az egyiküket mentőhelikopternek kellett a kórházba szállítani.”

Wall elmondta, hogy a támadás célja kifejezetten a bitcoin megszerzése lehetett, mivel nem ez az első eset, hogy köztudottan bitcoin-tulajdonos személyeket támadnak meg az otthonukban maszkos, felfegyverzett elkövetők.

Wall megfogalmazása alapján a támadók órákon keresztül kínozták az áldozataikat, hogy rábírják őket a hardvertárcáik átadására, és azt is megosztotta a követőivel, hogy az első ilyen eset tavaly történt, amikor az egyik legismertebb svéd bitcoiner otthonába törtek be.

Wall szerint az elkövetők a közösségi médiából rengeteg információhoz tudnak jutni, és célzottan meg tudják keresni a bitcoin-tulajdonosokat.

Az eddigi támadások nem sokkal azután történtek, hogy az áldozatok feltűntek valamilyen podcast vendégeként, vagy a nyilvánosság előtt megemlítették a bitcoint.

Emellett egy másik tényező is hatalmas segítséget nyújt a bűnözőknek az áldozataik kiválasztásában, mivel Svédországban a lakosságnak joga van hozzáférni számos információhoz, többek között az egyes adózók pénzügyi jelentéseihez, és lakcíméhez.

„Ezeket a törvényeket a korrupció csökkentésére találták ki, viszont egyáltalán nem kompatibilisek a modern társadalom működésével. Svédország az egyik legkevésbé biztonságos hely, ha valaki kriptopénzekkel akar foglalkozni.”

A svéd jogszabályok alapján a helyiek hozzá tudnak férni az ország bármely adófizetőjének az adózási információihoz.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Így ha valaki a nyilvánosság előtt megemlíti a bitcoint, akkor az adóbevallásából kideríthető, hogy mekkora készlettel rendelkezik, mennyi árfolyam-növekedés utáni adót fizetett be, és az adatok között ott van a lakcíme is, bárki számára hozzáférhetően.

Az elkövetők így fel tudják mérni, hogy ki számíthat vonzó célpontnak.

Olvastad már? Mi a következő lépés a Ripple (XRP) és a Solana (SOL) árfolyamai számára?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!