Fegyveres rablók vadásznak a bitcoin-tulajdonosokra Svédországban

-

A helyi médiában megjelent híradások alapján több esetben is kifejezetten a bitcoint akarták megszerezni az elkövetők, akik betörtek a tulajdonosok otthonába, és fegyverrel kényszerítették őket a kriptopénzeik átadására.

A hírek szerint ez azért történhetett meg, mert az ország törvényei alapján az adózási adatok és a lakcím nyilvánosan hozzáférhető bárki számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptoközösségben ismert influenszer, Eric Wall a közösségi médiában osztotta meg, hogy két újabb eset is napvilágot látott Svédországban, amely során a bűnözők megkötözték, megkínozták, majd kirabolták az áldozataikat, azok saját otthonában.

A bűnözők stílusa, és az eset lefolyása mindkét esetben egyforma volt.

„A hét elején egy középkorú házaspárt ejtettek foglyul az otthonában, majd fizikailag bántalmazták őket, hogy rábírják a bitcoinjuk átadására. Órákon keresztül tartott az eset, és az egyiküket mentőhelikopternek kellett a kórházba szállítani.”

Wall elmondta, hogy a támadás célja kifejezetten a bitcoin megszerzése lehetett, mivel nem ez az első eset, hogy köztudottan bitcoin-tulajdonos személyeket támadnak meg az otthonukban maszkos, felfegyverzett elkövetők.

Wall megfogalmazása alapján a támadók órákon keresztül kínozták az áldozataikat, hogy rábírják őket a hardvertárcáik átadására, és azt is megosztotta a követőivel, hogy az első ilyen eset tavaly történt, amikor az egyik legismertebb svéd bitcoiner otthonába törtek be.

Wall szerint az elkövetők a közösségi médiából rengeteg információhoz tudnak jutni, és célzottan meg tudják keresni a bitcoin-tulajdonosokat.

Az eddigi támadások nem sokkal azután történtek, hogy az áldozatok feltűntek valamilyen podcast vendégeként, vagy a nyilvánosság előtt megemlítették a bitcoint.

Emellett egy másik tényező is hatalmas segítséget nyújt a bűnözőknek az áldozataik kiválasztásában, mivel Svédországban a lakosságnak joga van hozzáférni számos információhoz, többek között az egyes adózók pénzügyi jelentéseihez, és lakcíméhez.

„Ezeket a törvényeket a korrupció csökkentésére találták ki, viszont egyáltalán nem kompatibilisek a modern társadalom működésével. Svédország az egyik legkevésbé biztonságos hely, ha valaki kriptopénzekkel akar foglalkozni.”

A svéd jogszabályok alapján a helyiek hozzá tudnak férni az ország bármely adófizetőjének az adózási információihoz.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Így ha valaki a nyilvánosság előtt megemlíti a bitcoint, akkor az adóbevallásából kideríthető, hogy mekkora készlettel rendelkezik, mennyi árfolyam-növekedés utáni adót fizetett be, és az adatok között ott van a lakcíme is, bárki számára hozzáférhetően.

Az elkövetők így fel tudják mérni, hogy ki számíthat vonzó célpontnak.

Olvastad már? Mi a következő lépés a Ripple (XRP) és a Solana (SOL) árfolyamai számára?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!