Tagadja az útlevél-hamisítás vádját a Terra alapító Do Kwon

-

A Terraform Labs vezetője, Do Kwon úgy nyilatkozott a montenegrói bíróságon, hogy az általa használt útlevelekhez legálisan, hivatalos úton, ezzel foglalkozó ügynökségek részvételével jutott hozzá.

Kwon Costa Rica és Belgium esetében is rendelkezik tartózkodási engedéllyel, és ehhez tartozó útlevéllel, de a gyanú szerint ezek valójában hamisítványok.

A Costa ricai útlevelemet egy barátom tanácsára váltottam ki, egy szingapúri ügynökség közreműködésével. A belga útlevelemet egy másik cég intézte.

Éveken keresztül használtam ezeket a nemzetközi utazásokhoz, fel sem merült bennem a gyanú, hogy esetleg érvénytelenek lehetnek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bíróság nem csak Kwont, hanem egy munkatársát, a Terraform Labs korábbi pénzügyi vezetőjét, Han Chong-joont is kihallgatta.

Kwon a bíróság kérdésére elmondta, hogy az ügyben eljáró vállalat esetén túl sok részletre már nem emlékszik, csak arra hogy kínai neve volt.

A hamisítási vádak mellett más is felmerült, hiszen Kwont azzal gyanúsítják, hogy Montenegró korábbi pénzügyminisztere, Milojko Spajic részére is biztosított pénzadományokat.

Spajic jelenleg az Europe Now párt vezetője. Ezekre a vádakra reagálva Kwon ügyvédei elmondták, hogy teljesen alaptalanok, és nem történt pénzadományozás.

Spajic szintén tagadta a kapcsolatot, de a montenegrói médiában kifejezetten nagy port vert fel az esetről megindult pletyka.

A kihallgatás után Ivana Becic bírónő kiadatási fogságra ítélte Kwont, amely akár hat hónapig is eltarthat, amíg a bíróság megfontolja, hogy kiadja-e Dél-Koreának az elkövetőket.

Kwon és Chang-joon március végén lett letartóztatva, mikor Dubajba akartak repülni, de a hatóságok előállították őket, a hamis útlevelek vádjával.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ügyvédek közbenjárására házi őrizetbe kerültek, 400 ezer eurós óvadékkal, és a rendőrség őrzi őket.

Ha elhagyják a lakóhelyüket, vagy máshogyan sértik meg a feltételeket, akkor az óvadékot lefoglalják tőlük.

A Terraform Labs által indított Terra ökoszisztéma 2022 májusában dőlt be, és a becslések alapján összesen nagyjából 40 milliárd dollárnyi veszteséget szenvedtek el az áldozatok.


Olvastad már? A Binance fontos megerősítést kap a bírósági dokumentumokban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!