Tagadja a Binance megbírságolását Nigéria

-

A BBC nemrégiben publikálta, hogy a nigériai kormányzat 10 milliárd dolláros büntetést adott a Binance kriptotőzsdének, mivel állításaik szerint megkárosítják a lakosságot.

Az egyik szóvivője, Bayo Onanuga nyilvánosan bejelentette, hogy ez téves információ, ilyen büntetést nem szabtak ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kormányzat visszautasította ezeket a spekulációkat, és úgy fogalmaztak, hogy a BBC állításai egyszerűen abból erednek, hogy rosszul idéztek egy helyi hírforrást.

Az egyik helyi hírlap, a People’s Gazette szerint Onanuga már egy hivatalos állásfoglalást is kiadott, amely szerint a szavait félreértelmezték, és így hamisak az állítások, amelyek alapján ilyen bírságot szabtak volna ki a tőzsdére.

Onanuga úgy fogalmazott, hogy a Binance ügyében folyó eljárásban a tőzsde tájékoztatva lett arról, hogy akár bírságot is kaphat, de egyelőre ez nem lett eldöntve, ahogyan annak a lehetséges mértéke sem.

A sajtó a Binance megkeresésére hivatkozva elmondta, hogy a tőzsde sem kapott semmiféle értesítést erről a 10 milliárdos bírságról, így nem is tudtak róla, hogy ilyen hírek kaptak szárnyra.

A tőzsde egyértelművé tette, hogy együttműködik a nigériai kormányzattal a jogi eljárás során.

Nigériában egyre jobban szigorítják a kriptotőzsdék helyzetét, több platformot betiltottak a hatóságok, hogy védeni tudják a helyi pénznem, a naira értékét. A Binance is eltávolította a nairát a saját p2p piacteréről február végén.

A Nigériai Központi Bank, a CBN 2023-ban úgy nyilatkozott, hogy különösen aggodalmat keltő a Binance helyi részlegén keresztülfolyó pénz mennyisége, hiszen a tőzsde 26 milliárd dollár értékű tranzakciót dolgozott fel, amely az ország területéről indult, de amelynek az eredete egyelőre nem ismert a hatóságok előtt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Nemzetbiztonsági Hivatal a jelentések szerint két személyt is letartóztatott a fővárosban, akik a Binance tőzsde helyi tisztviselői közé tartoztak, a naira védelmét célzó intézkedések részeként.

2023 decemberében a CBN megszüntette a tiltást az országban, amely a kriptotranzakciókra vonatkozott, valamint ezzel egy időben egy új szabályozást is kiadott a kriptoipari vállalatokra vonatkozóan.

Nigéria 2022-ben indította el a saját jegybanki digitális valutáját, azaz CBDC-t, valamint nemrégiben egy, a nairához rögzített stablecoint is, az Africa Stablecoin Consortium közreműködésével.

Olvastad már? Az Ethereum befektetők ellenállnak az eladási kísértésnek, helyette inkább…

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!