Szakértők szerint a Bitcoin 20 éven belül felváltja a fiat pénzt

-

Egy új felmérés szerint számos kriptopénz- és fintech szakember 2040-re „hiperbitcoinizációra” számít.
A BTC jelenlegi árfolyam-zuhanása nem tudta csillapítani egyes szakértők optimizmusát a világ legnagyobb kriptopénzével kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Finder.com személyes pénzügyi összehasonlító platform új felmérése szerint a válaszadók fele úgy véli, hogy a Bitcoin 2040-re felülmúlja a fiat pénzeket, vagyis a központi bankok által kibocsátott valutákat.
Bár a mintavétel vitathatóan szűkös – a Finder.com szerint a jelentés 42 kriptopénz-szakértőből álló panelen alapul -, azt mutatja, hogy a Bitcoin árfolyamának az áprilisi történelmi csúcsról való lezuhanása nem befolyásolta a szakemberek hosszú távú perspektíváját.
A felmérésből kiderül, hogy a válaszadók 50%-a arra számít, hogy a következő 20 évben bekövetkezik az a pillanat, amikor a Bitcoin átveszi a globális pénzügyek feletti uralmat, ez az úgynevezett hiperbitcoinizáció.
A résztvevők egyharmada úgy véli, hogy az esemény 2035 előtt bekövetkezik, míg 44% azt jósolja, hogy a Bitcoin soha nem válik a globális pénzügyek domináns formájává.
El Salvador lépése, hogy a bitcoint törvényes fizetőeszközként ismeri el, a válaszadók többsége szerint csak a kezdete annak, hogy a fejlődő országok elfogadják a BTC-t elsődleges pénzként.
A kripto-szakértők 33%-a arra számít, hogy az eredeti kriptopénz a következő 10 évben a fejlődő országok legelterjedtebb pénzformájává válik.
További 21% úgy véli, hogy látni fogjuk az elfogadást, de ez még legalább 10 évet vesz igénybe.
Egy dologban egyetért a többség, mégpedig a Bitcoin-bányászatot övező környezetvédelmi aggályokban.
A válaszadók 93%-a arra számít, hogy a zöld energiáról szóló vita továbbra is ártani fog a Bitcoinnak, 31%-uk pedig úgy véli, hogy az energiafogyasztás jelentősen befolyásolja majd az árat.

Ugyanakkor a szakértők több mint fele nem gondolja, hogy a környezetbarát Proof-of-Stake modellre való áttérés a megoldás a lehetséges hatások ellenére, mivel a válaszadók 66%-a „szükséges rossznak” nevezte a Proof-of-Work modellt.
Egy exkluzív interjúban a Kraken növekedési vezetője, Dan Held elmondta, hogy a bitcoin jó eséllyel a világ tartalékvalutájává válhat, de ehhez legalább 10 év kell.
A fejlődő országokban a bitcoin elsősorban a cenzúra elkerülése miatt értékes – míg a nyugati világban a BTC a központi bankok pénznyomtatásával szembeni fedezetként vonzó.

Olvastad már? Az InLock új, hatalmas brand váltást villantott

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!