Egy új felmérés szerint számos kriptopénz- és fintech szakember 2040-re “hiperbitcoinizációra” számít.

A BTC jelenlegi árfolyam-zuhanása nem tudta csillapítani egyes szakértők optimizmusát a világ legnagyobb kriptopénzével kapcsolatban.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Finder.com személyes pénzügyi összehasonlító platform új felmérése szerint a válaszadók fele úgy véli, hogy a Bitcoin 2040-re felülmúlja a fiat pénzeket, vagyis a központi bankok által kibocsátott valutákat.

Bár a mintavétel vitathatóan szűkös – a Finder.com szerint a jelentés 42 kriptopénz-szakértőből álló panelen alapul -, azt mutatja, hogy a Bitcoin árfolyamának az áprilisi történelmi csúcsról való lezuhanása nem befolyásolta a szakemberek hosszú távú perspektíváját.

A felmérésből kiderül, hogy a válaszadók 50%-a arra számít, hogy a következő 20 évben bekövetkezik az a pillanat, amikor a Bitcoin átveszi a globális pénzügyek feletti uralmat, ez az úgynevezett hiperbitcoinizáció.

A résztvevők egyharmada úgy véli, hogy az esemény 2035 előtt bekövetkezik, míg 44% azt jósolja, hogy a Bitcoin soha nem válik a globális pénzügyek domináns formájává.

El Salvador lépése, hogy a bitcoint törvényes fizetőeszközként ismeri el, a válaszadók többsége szerint csak a kezdete annak, hogy a fejlődő országok elfogadják a BTC-t elsődleges pénzként.

A kripto-szakértők 33%-a arra számít, hogy az eredeti kriptopénz a következő 10 évben a fejlődő országok legelterjedtebb pénzformájává válik.

További 21% úgy véli, hogy látni fogjuk az elfogadást, de ez még legalább 10 évet vesz igénybe.

Egy dologban egyetért a többség, mégpedig a Bitcoin-bányászatot övező környezetvédelmi aggályokban.

A válaszadók 93%-a arra számít, hogy a zöld energiáról szóló vita továbbra is ártani fog a Bitcoinnak, 31%-uk pedig úgy véli, hogy az energiafogyasztás jelentősen befolyásolja majd az árat.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Ugyanakkor a szakértők több mint fele nem gondolja, hogy a környezetbarát Proof-of-Stake modellre való áttérés a megoldás a lehetséges hatások ellenére, mivel a válaszadók 66%-a “szükséges rossznak” nevezte a Proof-of-Work modellt.

Egy exkluzív interjúban a Kraken növekedési vezetője, Dan Held elmondta, hogy a bitcoin jó eséllyel a világ tartalékvalutájává válhat, de ehhez legalább 10 év kell.

A fejlődő országokban a bitcoin elsősorban a cenzúra elkerülése miatt értékes – míg a nyugati világban a BTC a központi bankok pénznyomtatásával szembeni fedezetként vonzó.

Olvastad már? Az InLock új, hatalmas brand váltást villantott

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.